LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Regionalno esport natjecanje

Battle4Split: U tijeku prijave za humanitarno FIFA 18 natjecanje

Zahvaljujući Splitsko-dalmatinskoj županiji koja je prepoznala esport kao moderni sportsko-zabavni sadržaj te želi pridonijeti razvoju takvog sadržaja u lokalnoj zajednici, održat će se i humanitarno FIFA 18 natjecanje ICT4KIDS. Lokalne tvrtke borit će se s ciljem prikupljanja sredstava za socijalno ugroženu djecu.

Zahvaljujući Splitsko-dalmatinskoj županiji koja je prepoznala esport kao moderni sportsko-zabavni sadržaj te želi pridonijeti razvoju takvog sadržaja u lokalnoj zajednici, održat će se i humanitarno FIFA 18 natjecanje ICT4KIDS. Lokalne tvrtke borit će se s ciljem prikupljanja sredstava za socijalno ugroženu djecu.

Drugo Battle4Split natjecanje spaja esport i humanitarni duh. Nakon završene kvalifikacijske faze za CS:GO i League of Legends natjecanje, svoje mjesto na LAN završnici u Splitu osiguralo je 18 najboljih timova. Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje od 18. do 20. svibnja ugostit će igrače iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Kosova i Crne Gore u sklopu ovogodišnje bitke za Split. Idući vikend u trgovačkom centru Mall of Split rezerviran je za najpopularniju digitalnu inačicu nogometa – FIFA 18, koja ima i humanitarnu notu.

Zahvaljujući Splitsko-dalmatinskoj županiji (ICT županiji), koja je prepoznala esport kao moderni sportsko-zabavni sadržaj te želi pridonijeti razvoju takvog sadržaja u lokalnoj zajednici, u sklopu manifestacije održat će se i humanitarno FIFA 18 natjecanje ICT4KIDS. U trgovačkom centru Mall of Split 27. svibnja lokalne tvrtke borit će se s ciljem prikupljanja sredstava za socijalno ugroženu djecu. Sva kotizacija u obliku donacija dodijelit će se Dječjem domu Maestral u svrhu kupnje kombi vozila za prijevoz djece do škole. Riječ je o ustanovi socijalne skrbi koja skrbi o djeci i mlađim punoljetnim osobama bez roditelja ili odgovarajuće roditeljske skrbi te im nudi skrb, njegu, učenje, podršku i kvalitetan odnos. Pozvane su sve tvrtke iz područja IT, gaming, tech i komunikacijske industrije da svojim sudjelovanjem podrže ovu akciju. Tvrtke svoje igrače mogu prijaviti na poveznici

Tko je najbolji digitalni nogometaš?

Uz humanitarno FIFA 18 natjecanje ICT tvrtki održat će se i dvodnevno FIFA 18 natjecanje u kojem mogu sudjelovati svi zainteresirani konzolaši. Sudjelovanje je besplatno, a borbi za novčanu nagradu mogu se pridružiti ispunjavanjem prijavnice

VR, konzole, računala…

Osim natjecateljskog dijela turnira, za sve posjetitelje bit će organiziran besplatan zabavni sadržaj u sklopu Party zone zahvaljujući potpori Grada Splita i Turističke zajednice Grada Splita. Sponzorski prostor opremljen računalima, gadgetima, konzolama, VR uređajima, hranom, pićem i nagradama cjelodnevno će biti dostupan svim posjetiteljima. Tu će također biti postavljeni ekrani kako bi zainteresirani mogli uživo pratiti tijek turnira dok uživaju u modernom sadržaju. Svoju besplatnu ulaznicu za događaj i mjesto u party zoni možete osigurati na poveznicama:

Zbog velikog broja esport entuzijasta iz cijele regije koji nisu u mogućnosti fizički prisustvovati događaju, prijenos uživo omogućen je na Twitch platformi.

Dolazi i NK Rudeš!

Kao trenutno najbrže rastuća globalna industrija, esport privukao je pažnju brojnih svjetskih brendova, ali i nogometnih klubova koji su osnovali profesionalne esport timove i potpisali profesionalne ugovore s esport igračima. Nedavno osnovan esport tim NK Rudeša osigurao je svoje mjesto na Battle4Split završnici.

FOTO: PIXABAY