LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Pridružite se mladim studentima

Australski nogomet dolazi na KIF

Saznajte što je to australski nogomet, koja su pravila i zašto se taj dinamični sport iz Australije igra i voli kod nas u Europi.

Saznajte što je to australski nogomet, koja su pravila i zašto se taj dinamični sport iz Australije igra i voli kod nas u Europi.

U utorak 5. travnja u 16:30 svi imate priliku doći na kratko predavanje i "mini trening" australskog nogometa na Kineziološkom fakultetu u dvorani P1. Gostuju igrači iz zagrebačkih klubova australskog nogometa, a neki od njih igraju i u hrvatskoj reprezentaciji.

S obzirom na to da se u Savezu australskog nogometa nalazi jako puno "KIF-ovaca", postoji vjerojatnost da ćete vidjeti nekoga od svojih prijatelja i kolega. Baš se jedan od "vas" posebno istaknuo u dresu hrvatske footy reprezentacije i svom matičnom klubu Zagreb Hawks. Riječ je o Josipu Habljaku koji je u samo dvije godine treniranja footyja zaintrigirao skaute i menadžere iz Australije, te sada igra u jednoj od najjačih svjetskih liga australskog nogometa. Dođite i poslušajte priču o njemu, njegovom novom klubu Sturt FC-u, te saznajte kako i vi jednog dana možete krenuti njegovim stopama u profesionalne vode.

Tko god se okušao u footyju nije požalio, a u ovom sportu mogu se pronaći dečki i djevojke različitih konstitucija, s iskustvom u nekom drugom sportu, ili bez njega. Savez australskog nogometa šalje otvoreni poziv svima da se pridruže jednom od klubova iz Zagreba, Sesveta, Velike Gorice, Slavonskog Broda ili Ploča. Zaigrajte u dosad najvećoj domaćoj ligi sa 7 klubova i sudjelujte u brojnim europskim natjecanjima. Prva tri mjeseca možete trenirati potpuno besplatno, dok je kasnije članarina simbolična.

Pozovite i prijatelje za koje mislite da bi se mogli uključiti u ovu sportsku priču i zaigrajte ovaj dinamični sport koji se u Hrvatskoj igra već više od 10 godina, a u kojemu je hrvatska reprezentacija jedna od najtrofejnijih reprezentacija u Europi. Također, 24. travnja u sklopu 2. kola Hrvatske lige australskog nogometa održava se i Dan otvorenih vrata na koji su pozvani svi studenti, kako bi se na licu mjesta mogli uvjeriti u ljepotu ovog sporta. Dobre utakmice, druženje i roštilj zagarantirani su na terenu pored Kineziološkog fakulteta.

Više o ovom sportu saznajte na Facebook straniciweb stranici Saveza.

FOTO: SAVEZ AUSTRALSKOG NOGOMETA HRVATSKE