LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Aktivna Hrvatska

Asja Petersen energično predstavila najefikasniji trening

– Ovim treningom ne radi se samo jedna mišićna skupina, već se vježba tijelo u cjelini. Takav način vježbanja sada je trend u svijetu, a pokazao se kao najefikasnija vrsta treninga. – istaknula je Asja Petersen.

– Ovim treningom ne radi se samo jedna mišićna skupina, već se vježba tijelo u cjelini. Takav način vježbanja sada je trend u svijetu, a pokazao se kao najefikasnija vrsta treninga. – istaknula je Asja Petersen.

Vrućina lipanjskog ljetnog dana nije spriječila brojne vježbače koji su se odzvali pozivu projekta Aktivna Hrvatska i do posljednjeg mjesta ispunili dubrovačku tvrđavu Lovrjenac. Jedna od najpoznatijih trenerica pilatesa Asja Petersen po prvi je put održala Fokus point trening kojim je educirala i osvijestila sve generacije, koje su s velikim zanimanjem pratile sve upute i izvrsno ga odradile. Brojni elementi treninga usvajani su s veseljem, a Dubrovnik je na taj način po peti put zaredom uputio poruku o važnosti redovite i svakodnevne tjelesne aktivnosti koju promovira ovaj projekt koji se održao u suradnji s gradom Dubrovnikom, Turističkom zajednicom Grada te Brilliant Events.

Aktivna Hrvatska i ove se godine održava pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović. Nju je u Dubrovniku predstavljao osobni izaslanik, jedan od najboljih hrvatskih vaterpolista i osvajač zlatne olimpijske medalje, Paulo Obradović koji je poručio:

– Čast mi je predstavljati Predsjednicu, koja i sama podržava aktivan način života te zagovara redovitu tjelesnu aktivnost kao temelj tjelesnog i mentalnog zdravlja. Velika je stvar već se i u ovoliko velikom broju okupiti na Lovrjencu, doći do ovdje već je naporan trening. Zdravlje je na prvom mjestu, a da bismo bili zdravi moramo se baviti sportom! –

Asja Petersen, koja treću godinu educira i podučava sve dobrobiti pilatesa, ovog je puta istaknula:

– Odradili smo funkcionalni trening s naglaskom na zdravlje, poboljšanje kondicije, mobilnost zglobova i fleksibilnost mišića. Ovim treningom ne radi se samo jedna mišićna skupina, već se vježba tijelo u cjelini. Takav način vježbanja sada je trend u svijetu, a pokazao se kao najefikasnija vrsta treninga. Kako često nemamo vremena, ovaj tip treninga u najkraćem vremenu daje najbolje rezultate! –

Uz stručne partnere Kineziološki fakultet iz Zagreba, Biotrening i Definiciju hrane, partner Liječnička komora vrlo aktivno educira građane diljem Hrvatske u sklopu projekta. Dr. Iva Pejnović Franelić na ljetnom je vježbanju istaknula:

– Tijekom vrućina potrebno se pridržavati preporuka kako bi spriječili moguće negativne posljedice po zdravlje, a odnose se i na vrijeme kada smo tjelesno aktivni. Zaštitite se od sunca, odjenite laganu odjeću svijetlih boja. Izbjegavajte najtopliji dio dana, potražite sjenovita mjesta, pijte dovoljno tekućine i to prije nego osjetite žeđ. Birajte vodu, bezalkoholne i napitke bez kofeina, šećera. Za obroke odaberite voće, povrće, juhe koje će nadomjestiti izgubljene elektrolite, minerale i vitamine. Ukoliko imate zdravstvenih tegoba, a namjeravate vježbati, posavjetujte se s liječnikom! –

Aktivna Hrvatska nastavlja se u nedjelju, 2. srpnja na Pozdravu Suncu u Zadru u 10 sati, a veliko finale šeste sezone održat će se u Zagrebu, na Trgu bana Josipa Jelačića u subotu, 9. rujna u 10 sati. Nakon treninga svi vježbači dobili su HEP majice za vježbanje, NIVEA paket proizvoda za njegu tijela, a za osvježenje bočicu Mg Mivela – vode vašeg srca. OTP banka poklonila je šilterice i lopte. Vježbači su probali zalogaj Omegola. Posebno iznenađenje pripremio je Decathlon, u čijoj sportskoj opremi vježba tim Aktivne Hrvatske. Vježbači su dobili časopise Men's Health, Lijepa&Aktivna, kao i primjerak Jutarnjeg lista i Vite. Partner projekta je Falkensteiner Hotel & Spa Iadera u Petrčanima.

Za vježbanje u Zadru i Zagrebu možete se prijaviti na službenoj internetskoj stranici.

FOTO: SELECT PR