LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Copa America: Skupina B

Argentina, Paragvaj i Urugvaj u četvrtfinalu

Argentina se plasirala kao prva momčad skupine B, Paragvaj kao drugoplasirana momčad skupine, a Urugvaj kao jedna od dviju najboljih trećeplasiranih momčadi.

Argentina se plasirala kao prva momčad skupine B, Paragvaj kao drugoplasirana momčad skupine, a Urugvaj kao jedna od dviju najboljih trećeplasiranih momčadi.

Unatoč još jednoj neuvjerljivoj partiji, Argentina je pobijedila Jamajku 1:0 te se plasirala u četvrtfinale Copa Americe kao prva momčad skupine B. Unatoč nedostatku Sergia Aguera, Gaučosi su već u 11. minuti postigli prvi i jedini pogodak kada je Gonzalo Higuain na asistenciju Angela di Marie iz blizine sjajno pogodio donji lijevi kut. Već 10-ak minuta kasnije slijedi kombinacija istih igrača, ali ovoga puta Higuain pogađa gredu. 

Do kraja poluvremena nije bilo previše uzbuđenja, a već u nastavku igre u 52. minuti ponovno se u središtu pažnje nalazi di Maria koji upućuje udarac s 20 metara, ali i to također zaustavlja greda. Jednu od boljih utakmica odigrao je igrač Manchester Uniteda, no njemu i njegovoj momčadi to nije donijelo sreću. Obrana Jamajke nije imala mjesta za odmor budući da je već pet minuta kasnije Leo Messi mogao na odličan način proslaviti svoj 100. nastup za reprezentaciju kada je istrčalog vratara Jamajke pokušao lobati s otprilike 20 metara, ali vršcima prstiju vratar je spasio svoju mrežu. Jamajčani su u svojim nogama imali loptu tek 27% vremena i to je zapravo jedan od pravih pokazatelja snage na terenu. Argentina će u četvrtfinalu igrati protiv najbolje trećeplasirane momčadi što bi mogao biti Ekvador ili jedna od momčadi iz skupine C.

Na kraju utakmice dogodilo se nešto neobično. Kamere su uhvatile kako igrač Jamajke Deshorn Brown traži Messija kako bi uslikali "selfie". Naravno, ponajbolji je svjetski igrač pristao na takav zahtjev, a Brown je poslije na svoj Instagram profil napisao: – Nije baš rezultat koji smo htjeli, ali dobio sam priliku upoznati najboljeg igrača na svijetu i bio je sjajan osjećaj igrati protiv njega. Puno sreće Leu Messiju u ostatku turnira.

Nakon utakmice Messi je rekao: – Uspjeli smo zabiti rani pogodak što smo i tražili. Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme i trebali smo postići još golova, ali drugi dio je jednostavno bio prespor. Ne smijemo ovako igrati u četvrfinalu, ovakvih utakmica ne smije biti.

S njegovim se mišljenjem složio i izbornik Gerardo Martino: – Drugo je poluvrijeme stvarno bilo dosadno. Kontrolirali smo igru, ali to nam ne znači mnogo s obzirom da nismo uspjeli zaprijetiti. Bit ćemo u ozbiljnim problemima ako ćemo ovako igrati u ostalim utakmicama.

U drugoj utakmici iste skupine u reprizi finala Cope iz 2011., Urugvaj i Paragvaj završili su utakmicu miroljubivim rezultatom 1:1 i na taj su način oboje prošli dalje; Paragvaj kao drugoplasirana momčad skupine B, a Urugvaj kao jedna od dviju najbolje trećeplasiranih momčadi. Već u 13. minuti odličnu je priliku imao Nelson Valdez kad je nakon ubačaja iz kornera skočio i pucao tik pored gola. Za vodstvo Urugvaja u 29. minuti pogodak postiže Gimenez koji je nadskočio Da Silvu i glavom zakucao loptu u lijevi donji kut. Urugvajci su imali dvije sjajne prilike za bolji rezultat koje nisu iskoristili te ih je stigla kazna kada je na gotovo isti način kao i Gimenez pogodak postigao Lucas Barrios; do kraja utakmice nije bilo opasnih prilika. Urugvaj će za prolazak u polufinale igrati protiv Čilea, domaćina, 24. lipnja u Santiagu, dok će Paragvaj protiv pobjednika skupine C. 

Danas nas još očekuju posljedne utakmice grupne faze između Kolumbije i Perua (21:00), te Brazila i Venezuele (23:30) u skupini C. 

Skupina B
FOTO: Goal.com
 
 
FOTO: TWITTER