LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koncentriranija završnica donijela je Alumnusu visoku pobjedu

Alumnus pobjedom protiv Osijeka skočio na 4. mjesto

'Studenti' nisu imali nimalo lak zadatak protiv ekipe Osijeka, ali pokazali su da, kada je najpotrebnije, imaju sposobnosti i vještine da izvuku povoljan rezultat.

'Studenti' nisu imali nimalo lak zadatak protiv ekipe Osijeka, ali pokazali su da, kada je najpotrebnije, imaju sposobnosti i vještine da izvuku povoljan rezultat.

Sinoćnjom pobjedom protiv Osijeka, Alumnus je skočio na 4. mjesto prvenstvene tablice. U Martinovki smo imali prilike gledati vrlo zanimljivu utakmicu s dva potpuno različita poluvremena.

Prvo poluvrijeme bilo je obilježeno greškama 'Studenata' koje su Osječani pažljivo iskorištavali. U desetoj minuti Alumnus prelazi u vodstvo. Obrana Osječana nije ozbiljno shvatila Matoševića koji neometan upućuje udarac s devet metara i pogađa donji desni kut Mladinina gola za 1:0. Međutim, već u sljedećoj minuti Osječani dolaze do izjednačenja protunapadom kojeg je realizirao Kajfeš

Nije se Alumnus oporavio od početnog šoka, a već su igrači Osijeka slavili pogodak Čavara. Šimunović uspijeva izbaciti iz igre dvojicu igrača Alumnusa. Lopta dolazi do Kajfeša koji nesebično poslužuje samog Čavara za šokantno vodstvo gostiju, 1:2.

Poslije tog pogotka krenuli su igrači Alumnusa još agresivnije i jače na obranu Osječana pa do poravnanja rezultata nije trebalo dugo čekati. Udarac prema golu Mladine, osječki vratar odbija, natrčava Postružin i ovaj put zabija za 2:2. S tim se rezultatom odlazi na odmor.

U odsutnosti Miće Martića, utakmicu je sinoć vodio Jakov Ungarov i premda ne znamo što je rekao dečkima u svlačionici, “terapija” se pokazala vrlo uspješnom.

U drugom poluvremenu vidjeli smo neki drugi Alumnus. Čekala je Martinovka do 32. minute na pogodak Alumnusa. Penava u odličnu priliku izbacuje Matoševića. Hrvatski reprezentativac s lijeve strane izlazi sam pred Mladinu i uspijeva ga svladati za veliko slavlje domaće momčadi.

U 37. minuti cijelu dvoranu podiže Horvat. Odlično prihvaća dodavanje Matoševića, valja Mladinu i, u svom stilu, rabonom pogađa za povećanje vodstva Alumnusa.

Pokušao je trener Osijeka, Marin Smoje do kraja utakmice s letećim vratarom, ali Matošević već u prvom takvom napadu oduzima loptu igračima Osijeka, dodaje do Grbeše koji preko cijelog terena pogađa nebranjeni gol za konačnih 5:2.

Alumnusu sada slijede susreti s Kijevom iz Knina, kup u kojem u gostima treba izboriti odlazak na završni turnir osam najboljih, te prvenstveni ogled u kojem će momčadi biti jako bitno osvojiti nova tri boda kako bi zadržali priključak sa vrhom ljestvice i tražili što bolju poziciju pred play-off.

FOTO: SINIŠA KANIŽAJ