LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Radnički iz Kragujevca pregazio Cibose, Zadrani preko Mađara do bodova

ABA liga: katastrofa Cibone, prvi bodovi Zadra

Cibona je u Draženovu domu izgubila 66:82, dok je Zadar dobio Szolnoki Olaj.

Cibona je u Draženovu domu izgubila 66:82, dok je Zadar dobio Szolnoki Olaj.

Predvođeni odličnim trenerom i stručnjakom Nevenom Spahijom, Cibosi su potučeni u Zagrebu od gostiju iz Kragujevca. Možda najbolje igru Cibone sažeo je nakon utakmice upravo Spahija:

– Ja iskreno mislim da mi nismo tim. Niti to sliči na košarku niti na tim, niti ovo što ja radim sliči na trenerski posao. Ovo je teška situacija i početak je sezone, ali ne želim opravdavati ikoga. Sve kreće od trenera, ja sam diskonektiran s ekipom. Radi se o skupini igrača koji znaju igrati košarku i odnosi unutar njih su dobri, a rade, vrijedni su i treniraju. Kad dođe utakmica, to nema nikakvog smisla. Vrlo mi je neugodno i ovo je tim koji je debelo u borbi za opstanak, a ne za final four. Mi igramo katastrofalno, bez samopouzdanja, ono što se dogovorimo, ne igramo. Ovo sve izgleda loše. Ovo je najgori početak jedne moje ekipe otkad sam ja trener, ja se nadam da se samopouzdanje može vratiti s kakvim sam sve ekipama radio. Danas sve skupa vrijedimo jako malo i imali smo problema u rotaciji. Ja sam svjestan da trener vrijedi koliko i njegov zadnji rezultat. Duboka isprika ljudima u klubu, koji su nam omogućili da radimo, te ljubiteljima košarke. 

Cibona je dobila samo treću četvrtinu. Najbolji pojedinci u ekipi Cibosa bili su Šarić sa 17 poena i D.J. Strawberry sa 12 poena. U ekipi Radničkog najraspoloženiji bio je Monra Yarou sa 19 poena te Sava Lešić sa 14 poena.

Cibona Zagreb - Radnički Kragujevac  66:82 (15:22; 13:21; 27:23; 11:16)

Zadar je u dvorani Krešimira Ćosića preko mađarske ekipe Szolnoki Olaja došao do prvih ovosezonskih bodova u ABA ligi. Mađari su Zadrane pritisli u zadnjoj četvrtini, ali su izabranici Hrvoja Vlašića uspjeli izdržati i upisati pobjedu od +4 poena. Iako u najavi utakmice Vlašić je isticao da Zadranima nedostaje uigravanja i podizanja forme, Szolnoki se pokazao protivnikom po mjeri. Najraspoloženiji u redovima Zadrana bio je Marko Car sa 17 poena, a daleko nije bio ni Ramljak sa 15 poena. Kod Mađara jedini raspoloženiji pojedinac bio je Warren s 18 poena.

Zadar - Szolnoki Olaj 71:67 (17:9; 14:13; 20:18; 20:27)

 

FOTO: INES IBRIŠEVIĆ/CIBONA.COM