LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Veslačke legende

20. Međunarodna veslačka regata Sveti Duje: slavili splitski studenti i Oxfordske legende

Zaključeno je 20. izdanje Međunarodne veslačke regate Sveti Duje.

Zaključeno je 20. izdanje Međunarodne veslačke regate Sveti Duje.

Splitska Riva još jednom je ugostila veslačke Legende Oxforda, Cambridgea i Splita, a gosti s Oxforda iz napete su završnice izašli kao pobjednici, baš kao i njihove studentice i studenti dan prije na sveučilišnoj utrci osmeraca.

 

Kao uvertiru, revijalnu utrku veslali su studeni Sveučilišta u Aachenu, Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Splitu, a uvjerljivo su slavili domaćini s dvije pobjede. Regatu Sveti Duje zatvorio je dvoboj legendi Oxforda, Cambridgea i Splita, u kojem su pobjedu tijesno odnijeli veslači Oxforda, u čijim su redovima i olimpijci iz Tokija. Do jedne pobjede i srebrne medalje stigao je Cambridge, dok su Splićani završili kao brončani. Veslači su se zatim preselili na Peristil gdje je u predivnom ambijentu povijesnog dijela grada Splita, održana dodjela odličja.

 

Predstavnik Oxforda Liam Corrigan i bivši olimpijac iz Tokija podijelio je svoje dojmove:

– Fantastičan je veslati na Rivi. Imali smo stvarno tri odlične utrke protiv Splita i Cambridgea. Još u prvoj smo mislili da smo stigli kao prvi, bilo je blizu. Zato smo za druge dvije utrke bili motivirani, uhvatili dobar ritam i brzinu i pobijedili obje. Hvala organizatorima na ovom odličnom eventu, bilo je zabavno upoznati lokalne ljude, goste iz Njemačke i cijele Europe i biti u Splitu.

Ispred domaćina iz Splita govorio je Nikša Skelin, brončani olimpijac i predsjednik Veslačkog saveza Dalmacije.

– Srećom bilo je na tri trke, nije došlo do četvrte. – našalio se Nikša. – Što se tiče našeg osjećaja u čamcu, bilo je jako dobro, međutim presudila je snaga i mladost Oxforda i Cambridge. Ne treba zaboraviti da se u njihovim redovima nalaze i zlatni medalisti s Olimpijskih igara u Tokiju. Toliko dobri više nismo, ali se nadam da će iduće godine doći malo slabiji pa da imamo malo više šanse za nove pobjede.

Kao i dosad, Utrka Legendi privukla je zavidan broj gledatelja, što ne čudi s obzirom na ovakva poznata imena te je time zaključeno 20. izdanje Međunarodne veslačke regate Sveti Duje. Već se veselimo idućem izdanju dogodine.

FOTO: PRESS