LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Veslačka regata

20 godina tradicije – Oxford, Cambridge i europska alumni veslačka elita ponovno u Splitu!

Split će još jednom biti dio najpoznatije sportske tradicije na svijetu.

Split će još jednom biti dio najpoznatije sportske tradicije na svijetu.

Sudamju će po jubilarni 20. put uveličati Međunarodna veslačka regata Sveti Duje 14. i 15. svibnja. Split će tako još jednom biti dijelom najpoznatije sportske tradicije na svijetu, utrke između najboljih osmeraca Oxforda i Cambridga, i to samo mjesec dana nakon njihove utrke na Temzi, gdje su veslači Oxforda nakon pet godina pauze vratili trofej u svoju vitrinu, ali i spektakla na Rivi – utrke Legendi.

Uz domaćina, Sveučilište u Splitu te slavne goste iz Engleske, na sveučilišnom regatnom polju na Spinutu 14. svibnja vesla će ukrstiti i druge sveučilišne posade iz velikog broja europskih zemalja te nekoliko posada iz Hrvatske. Svakako treba izdvojiti nastup studenata s Imperial Collegea, koji se ponosi dugom tradicijom te postiže odlične rezultate, ali i veslača sa Sveučilišta u Aachenu, poljskog Jagielloniana, SEA-EU – udruženja sveučilišta za koje nastupaju predstavnici Sveučilišta u Gdanjsku, Sveučilišta na Malti, Sveučilišta Kiel i Sveučilišta Brest te studenata i studentica Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Zadru i Sveučilišta J. J. Strossmayer u Osijeku.

U nedjelju, 15. svibnja, cijela splitska Riva pratit će revijalni dio natjecanja, utrku Legendi, u kojoj na megdan izlaze veslačke legende Splita, Oxforda i Cambridgea. Godinama je već gost Splita slavni alumni koji je u posljednjih 15 godina veslao na legendarnoj Boat Race na Temzi i koji oko vrata ima olimpijske i svjetske medalje. Zaslužene nagrade natjecatelja bit će dodijeljene na Peristilu, trgu ispred katedrale Svetog Duje.
FOTO: PRESS