LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Osma godina održavanja regate

13. međunarodna veslačka regata „Sveti Duje“

Međunarodna veslačka regata „Sveti Duje“je manifestacija na kojoj se sastaju osmerci domaćih i inozemnih sveučilišta. Tradicionalno se održava već osam godina povodom blagdana Svetog Duje.

Međunarodna veslačka regata „Sveti Duje“je manifestacija na kojoj se sastaju osmerci domaćih i inozemnih sveučilišta. Tradicionalno se održava već osam godina povodom blagdana Svetog Duje.

Započele su prijave za trinaestu po redu međunarodnu veslačku regatu „Sveti Duje“ koja će se održati 3. i 4. svibnja. Međunarodna veslačka regata  „Sveti Duje“je manifestacija na kojoj se sastaju osmerci domaćih i inozemnih sveučilišta. Tradicionalno se održava već osam godina povodom blagdana Svetog Duje. Utrke Sveučilišta i fakulteta se održavaju na regatnoj stazi u spinutu na dužinu od 1000 m dok se Utrka Legendi održava u gradskoj luci na dužinu od 220 m.

Natjecanje je podijeljeno u tri dijela: Otvoreno prvenstvo Sveučilišta u Splitu, Utrka sveučilišta iz Hrvatske i inozemstva i Utrka legendi Oxford- Cambridge- Split. Organizatori regate su: Splitski sveučilišni sportski savez, Veslački savez Dalacije, Hrvatski veslački savez i Hrvatski veslački klub Gusar.

Program regate Počinje u petak 02.5. u jutarnjim satima kada se očekuje dolazak posada i brodova u Split. Čamci će biti dopremljeni ispred veslačkog kluba Gusar gdje će biti i smješteni. U 10 sati kreće utrka Otvoreno prvenstvo Sveučilišta u Splitu (Napomena : Organizator će se prilagoditi posadama izvan Splita i po potrebi utrku održati u subotu ujutro!). U 18 sati regatni odbor održat će ždrijeb s predstavnicima posada. Navečer je planiran zajednički izlazak svih sudionika. 

Program za subotu 03.5. počinje u 9 sati s eliminacijskom trkom 8+ SW (sveučilište/university) [1000 m]u  9:50  - eliminacijska trka 8+ SM (sveučilište/university) [1000m] u 11 h – finala B [1000 m]u  11:30 - finala A [1000m]. Ručak je predviđen u 12:30,  a  21:00 u centru grada bit će organiziran Veliki veslački party - Lighthouse disco kada će svim ekipama biti podijeljene prigodne nagrade.

Utrka legendi OXforda-Cambridge- Split predviđena je za nedjelju 04.5. Ujedno i posljednja utrka kreće u 12 sati.

Regata se održava po pravilima HVS-a te prema Pravilniku za organizaciju i provođenje sportskih prvenstava Sveučilišta u Splitu. Pravo na natjecanje imaju svi studenti uz priloženi indeks. U Utrci sveučilišta može nastupiti više od jedne ekipe s istog sveučilišta odnosno mogu nastupiti i fakultetske ekipe. Dobna granica za studenta veslača je 29 godina starosti.

 U slučaju nemogućnosti samostalnog financiranja smještaja organizator će osigurati besplatan smještaj u vojnim objektima, sportskim dvoranama ili hostelima niže kategorije. Organizator će sufinancirati i prehranu, a ručak na dan utrke bit će besplatan. Ostali obroci moći će se po povlaštenoj cijeni kupiti uz predočenje x-ice, a ukoliko je ne posjedujete za iste će biti potrebno izdvojiti 30 kn po obroku.

Kotizacija za sudjelovanje na regati se ne plaća. Prijave fakulteta ili sveučilišta i njihove sastave posade treba poslati najkasnije do petka 18.travnja 2014 putem faxa ili e-maila.

FOTO: PIXABAY