LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Financijska podrška

Zaklada američkih Hrvata stipendira studente u Hrvatskoj i BiH s 2000 dolara godišnje

Natječaj je otvoren za učenike koji ove godine završavaju srednju školu u Hrvatskoj ili BiH te namjeravaju upisati prvu godinu preddiplomskog studija. Prijave traju do 15. svibnja 2021.

Natječaj je otvoren za učenike koji ove godine završavaju srednju školu u Hrvatskoj ili BiH te namjeravaju upisati prvu godinu preddiplomskog studija. Prijave traju do 15. svibnja 2021.

Zaklada američkih Hrvata – Croatian Scholarship Fund – raspisala je natječaj za izbor novih stipendista u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Na taj način pomagat će nadarenim studentima tijekom njihova cjelokupnog studija na jednom od hrvatskih sveučilišta. 

Godišnji je iznos stipendije 2000 USD, a uplatit će se u dva navrata po 1000 USD. Stipendiranje može trajati i do pet godina, uključujući tri godine preddiplomskog i dvije godine diplomskog studija.

Pravo prijave imaju učenici koji ove školske godine završavaju srednju školu u Hrvatskoj ili BiH te namjeravaju upisati prvu godinu preddiplomskog studija na jednom od hrvatskih sveučilišta. Uz to, kriteriji su za dodjelu: izvrsnost tijekom dosadašnjeg školovanja, imovinsko stanje te studij koji upisuju.

Prijave su otvorene do 15. svibnja 2021. Prijavnica i informacije o potrebnim dokumentima objavljeni su na poveznici

Hrvatska školska zaklada (Croatian Scholarship Fund) najveća je hrvatsko-američka organizacija za stipendiranje nadarenih studenata u domovini. Osnovana je 1989. godine, a stipendira nadarene studente u domovini od 1993. Do sada je zahvaljujući njenoj materijalnoj potpori diplomiralo nekoliko stotina studenata na različitim fakultetima. Njeno geslo je Stvaranje lidera kroz obrazovanje, a temeljna misija pomoći Hrvatskoj ulažući u mlade i sposobne ljude koji će u budućnosti nositi njezin razvoj.
FOTO: MILLENIUM PROMOCIJA