LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Financijska podrška

Za studije na njemačkom Sveučilištu Regensburg stipendije od 735 € mjesečno

Do 1. prosinca zaprimaju se prijave za stipendije od 735 eura namijenjene studijima na njemačkom Sveučilištu Regensburg.

Do 1. prosinca zaprimaju se prijave za stipendije od 735 eura namijenjene studijima na njemačkom Sveučilištu Regensburg.

The Bavarian Academic Center for Central, Eastern and Southeastern Europe nudi jednogodišnju stipendiju za doktorske i postdiplomske studije te za jednogodišnje boravke na Sveučilištu Regensburg u Njemačkoj. Diplomanti iz Bugarske, Hrvatske, Češke, Mađarske, Poljske, Rumunjske, Rusije, Srbije, Slovačke i Ukrajine imaju pravo na sudjelovanje u natječaju.

Ova se stipendija isplaćuje mjesečno i iznosi 735 € što je 8820 € godišnje. Studenti s najmanje jednim djetetom primaju je uvećanu – 895 € mjesečno, što iznosi 10 740 € godišnje. Moguće ju je produžiti maksimalno dva puta.

Ako se želite prijaviti, morate ispunjavati sljedeće uvjete: imati državljanstvo jedne od navedenih zemalja te u njoj živjeti cijeli život, ne smijete biti stariji od 30 godina, nalazite se u financijski nepovoljnoj situaciji koja zahtijeva stipendiju, posjedujete certifikat ili potvrdu o znanju engleskog ili njemačkog jezika, posjedujete dokaz da ste stekli ili ćete steći iznimno visok stupanj obrazovanja, dakle trebate biti upisani na poslijediplomski studij. Također, potrebno je dostaviti motivacijsko pismo na njemačkom ili engleskom jeziku.

Prvi krug prijava traje do 1. prosinca 2018. Sve ostale informacije nalaze se na poveznici.

FOTO: PIXABAY