LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
RASPISAN NATJEČAJ

Važnost ulaganja u obrazovanje mladih: Grad Ivanec povećao fond stipendija za količinu i iznose

U novoj akademskoj godini Grad će studentima dodijeliti 60 stipendija, što je 10 više nego prošle godine.

U novoj akademskoj godini Grad će studentima dodijeliti 60 stipendija, što je 10 više nego prošle godine.

Grad Ivanec je raspisao natječaj za dodjelu stipendija studentima za akademskoj godinu 2022./2023., a u novoj akademskoj godini Grad će studentima dodijeliti 60 stipendija.

To je 10 više nego prethodnih godina, a predviđeno je i njihovo povećanje u novčanom iznosu.Studenti koji se školuju za deficitarna zanimanja će tako primati 900 kuna stipendije mjesečno, umjesto dosadašnjih 800  kuna. S druge strane, stipendije koje se dodjeljuju temeljem socijalnog statusa i uspjeha u školovanju rastu na 800 kuna mjesečno, što je 100 kuna više u odnosu na prijašnjih 700 kuna. 

Od ukupnih 60 stipendija, 46 stipendija će se dodijeliti na temelju socijalnog statusa i uspjeha u školovanju, odnosno na studiju, te još 3 stipendije za deficitarna zanimanja, piše Sjeverni.info.

Nastavlja se stipendirati još 11 studenata iz prošlih godina temeljem deficitarnosti, a riječ je o dva studenta medicine, pet studenata strojarstva, te po jednom studentu elektrotehnike, logopedije, fizike i građevinarstva.

Kada je riječ o deficitarnim zanimanjima, dodijelit će se stiependije studentima ranog i predškolskog odgoja, logopedije i matematike. Ako kvota za ova zanimanja ostane nepopunjena, stipendije će se dodijeliti za zanimanja iz područja građevinarstva i elektrotehnike.

Stipendije se dodjeljuju za razdoblje od 10 mjeseci, odnosno za razdoblje listopad 2022. – srpanj 2023. godine. Rok za podnošenje prijava na natječaj je 16. studeni 2022. godine, a svi detalji dostupni su ovdje.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA