LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ljetujte odgovorno

Uštedite novac uz ovih pet savjeta za putovanja

Osim što ćete napraviti dobru stvar za okoliš, ovim ćete savjetima dobro učiniti i za svoj novčanik.

Osim što ćete napraviti dobru stvar za okoliš, ovim ćete savjetima dobro učiniti i za svoj novčanik.

Sezona godišnjih odmora u punom je jeku. I dok se neki već vraćaju s mora, drugi tek pakiraju kofere i spremaju se put juga. Iako se svi veselimo odlasku na zasluženi odmor, spremanje stvari za more mnogima predstavlja pravu malu noćnu moru. Koliko stvari ponijeti i hoće li ih biti dovoljno, vječita su pitanja zato Green.hr donosi nekoliko savjeta za što ekonomičnije pakiranje za put.

Istražite ormar

Prvo i osnovno pravilo. Prije svakog pakiranja za more, istražite svoje police ormara ili tavana da provjerite što sve imate od odjeće koja vam je potrebna za ljetovanje. Nerijetko se dogodi da zaboravimo da smo prošle godine kupili novi kupaći kostim ili na nekoj rasprodaji tijekom zime, stoga nema smisla ići u kupovinu, prije nego li vidimo što se to nudi kod kuće. Sigurni smo mnogo toga što nema smisla kupovati za tjedan dana na plaži.

Domaće namirnice

Ako ljetujete u kampu ili apartmanu, vjerojatno ćete neke obroke kuhati tamo. Također, ako imate sreće pa u svom domu imate vrt ili netko od vaših bližnjih, opremite se namirnicama od tamo. Spakirajte tikvice, krastavce, mrkve, rajčice, luk i drugo povrće sa sobom, umjesto da kupujete u trgovinama na moru. Također, na moru će vam odlično poslužiti i zimnica koju imate već kod kuće.

Očistite hladnjak

Na put svakako spakirajte i hranu koja vam je u frižideru pred istekom roka trajanja. Nema smisla da se namirnice bace, ako vam mogu poslužiti kao obrok na odmoru.

Višekratno posuđe

U prvom redu ovdje mislimo na višekratne boce za vodu, ali i zdjelice u kojima ćete na plažu sa sobom nositi primjerice, ohlađeno voće. Kako ljeti imamo veću potrebu hidrirati svoje tijelo, smanjite otpad od plastičnih boca iz trgovine time što ćete uz sebe uvijek imati svoju bocu.

Kozmetika od kuće

Iako razne trgovine nude mogućnost kupnje travel kozmetike, umjesto toga ponesite onu koju već imate kod kuće. Šampone, gelove za tuširanje, sapun za ruke, pretočite u manje bočice, odnosno koliko vam je potrebno i time smanjite potencijalni otpad.
FOTO: PIXABAY.COM