LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Istraživanje o financijskoj pismenosti

Tragom financijskog znanja do vrijednih novčanih nagrada

Sudjelujte u istraživanju koje provodi Studentski.hr! Provjerite koliko stvarno znate o financijama. Upitnik je vrlo kratak, a uz malu dozu kreativnosti možete osvojiti i super nagrade na Visa web prepaid kartici OTP banke d.d.

Sudjelujte u istraživanju koje provodi Studentski.hr! Provjerite koliko stvarno znate o financijama. Upitnik je vrlo kratak, a uz malu dozu kreativnosti možete osvojiti i super nagrade na Visa web prepaid kartici OTP banke d.d.

Možda živite po principu „koliko novca imam, toliko trošim" i mislite da je to sasvim dovoljno za znati o financijama. Možda ste svjesni da je vaša financijska pismenost nešto na čemu trebate raditi, ali ne znate otkud krenuti s informiranjem o vrstama računa, kartica, kamata, oblicima štednje, itd. Jeste li se ikad zapitali zašto ne znate gotovo ništa o svemu tome? Odgovor na ovo i brojna druga pitanja, dajemo kroz kampanju Mladi i novac: tragom financijskog znanja, koju provodimo kroz mjesec studeni. Osim što ćete kroz sadržaj na našim kanalima moći naučiti puno o financijskim pojmovima, bankarskim uslugama i boljem raspolaganju svojim studentskim budžetom, imate priliku i sudjelovati u online istraživanju te osvojiti vrijedne novčane nagrade.

No, vratimo se korak unatrag. Jeste li što učili o financijama u osnovnoj ili srednjoj školi? Jeste li sami otišli u banku i otvorili račun ili su vam ga otvorili roditelji? Jeste li otvorili račun u banci radi primanja stipendije ili da vam mogu uplatiti džeparac ako ste se školovali izvan mjesta prebivališta? Ako ovo čitate gotovo sigurno imate besplatni studentski račun u banci, ali znate li koje sve usluge, mogućnosti i pogodnosti imate u tom paketu? Da, krhko je naše znanje…
 

Zašto biste trebali raditi na financijskoj pismenosti?


Zato što besplatni studentski račun u banci možete otvoriti za 15 minuta online. Zato što je sad vrijeme da iskoristite pogodnosti koje vam status studenta omogućava! Godinama želite otići na taj festival, treba vam novi laptop, jednostavno želite imati više novca za život – pronađite studentski posao i krenite štedjeti sad. 

Otiđite studirati u inozemstvo uz studentski kredit za obrazovanje koji možete i naknadno otplaćivati. I ne trebate se bojati riječi kredit, kamata, anuitet – naučite što one znače. Informirajte se i saznajte sve što vas zanima o opcijama štednje, kreditima, karticama… Ne gurajte glavu u pijesak misleći „dobro je meni i ovako” jer što više znate, više opcija imate.


Smislite najkreativniji odgovor na nagradno pitanje i podebljajte svoj budžet


Sudjelujte u istraživanju Mladi i novac: tragom financijske pismenosti koje provodi Studentski.hr! Provjerite koliko stvarno znate o financijama. Upitnik je vrlo kratak, a uz malu dozu kreativnosti možete osvojiti i super nagrade na Visa web prepaid kartici OTP banke d.d.:

  1. nagrada: 1 x 200 EUR
  2. nagrada: 1 x 140 EUR
  3. nagrada: 1 x 60 EUR

Sudionici nagradnog natječaja moraju ponuditi što kreativniji odgovor na nagradno pitanje – Provjeri što ti OTP banka d.d. nudi u besplatnom studentskom paketu OTP e-Indeks i navedi postoji li još neki bankarski proizvod ili usluga koju bi dodao/la u paket kako bi on za tebe bio savršen. 

Nagradni natječaj započinje u petak 3. studenoga u 9:00 sati i traje do nedjelje 19. studenoga 2023. u 23:59 sati. Prije sudjelovanja svakako provjerite Pravila nagradnog natječaja, a istraživanju o financijskoj pismenosti možete pristupiti OVDJE.
FOTO: OTP BANKA D.D.