LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Crowdfunding kampanja

Talentirani mladić ostao siroče i brinuo za sestru, a sada prikuplja donacije za studij u SAD-u

Mladi inženjer geodezije prikuplja donacije kako bi mogao nastaviti svoje obrazovanje u Americi – prihvaćen je na AMDA – The American Musical and Dramatic Academy.

Mladi inženjer geodezije prikuplja donacije kako bi mogao nastaviti svoje obrazovanje u Americi – prihvaćen je na AMDA – The American Musical and Dramatic Academy.

Marko Dumančić 26-godišnji je mladić rodom iz Kupresa u Bosni i Hercegovini kojega život nije mazio. Osim toga što je, kako navodi u opisu na platformi GoGetFunding, bio zlostavljan i etiketiran zbog toga nije bio klasični dječak, nego je volio glazbu, ples, glumu u jednoj prilično konzervativnoj sredini, jedna od najvećih tragedija svakako je smrt njegovih djedova, a zatim i njegovih roditelja koji su oboljeli od raka.

Nakon što su mu preminuli roditelji morao je brinuti o svojoj sestri sve do ove godine kada se udala. Do tada je uspio diplomirati na Geodetskom fakultetu u Zagrebu i razvijati svoj talent u školi pjevanja Husar & Tomčić u kojoj je završio nakon audicije na natjecanju X-Factor Adria. Godinu dana nakon što je došao u školu pjevanja, postao je član ansambla Kolbe koji je njegovu želju za životom na pozornici dodatno povećao. Upravo su gluma, ples, glazba, ali i vjera zaslužni za to što je uspio nekako prevladati tugu koja je uslijedila nakon smrti bližnjih. 
– Sva ljubav koju sam usmjerio u probe i nastupe izliječile su moju dušu, a time je i tuga postala blaža. Dobio sam glavnu ulogu u prvom hrvatskom mjuziklu o životu Sv. Antuna. Bilo je naporno mjesecima raditi tijekom dana, a navečer odrađivati probe. Koliko je ljubavi uloženo u cijelu priču najbolje dokazuje to što je cijeli projekt bio volonterskog karaktera. Dvije godine nastupanja u raznim kazalištima diljem Hrvatske i inozemstva, nova poznanstva i nova prijateljstva ispunili su i upotpunili moj život.
Nakon što je odlučio uzeti stvari u svoje ruke i upravljati svojim životom, bacio se u ostvarivanje svojih ciljeva. Jedan je od tih ciljeva američki san kojemu je sada puno bliže jer je dobio povratni e-mail da je prihvaćen na AMDA – The American Musical and Dramatic Academy. Ipak, iako je dobio određena sredstva, nedostaje mu još novca kako bi mogao platiti školarinu, zbog čega je pokrenuta crowdfunding kampanja. Svi koji mu žele pomoći u ostvarenju sna mogu donirati iznos po želji na GoGetFunding stranici. 

Oni koji imaju problema s uplatama na GoGetFunding stranici svoju donaciju mogu uplatiti na IBAN: (BA39) 1544099998971905, Intensa Sanpaolo banka, Marko Dumančić, Osmanlije BB, 80320 Kupres (BiH), uz napomenu: Za školarinu – Amerika Amerika.
 
FOTO: GOGETFUNDING