LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Virtualni savjetnik OTP banke d.d.

Studenti u svijetu kredita i minusa na računima

Uskoro započinje nova akademska godina. To za studente znači i povećane troškove. Kako biste što bezbolnije (barem što se financija tiče) započeli akademsku godinu, u nastavku članka donosimo sve detalje vezane uz minuse i kredite za studente.

Uskoro započinje nova akademska godina. To za studente znači i povećane troškove. Kako biste što bezbolnije (barem što se financija tiče) započeli akademsku godinu, u nastavku članka donosimo sve detalje vezane uz minuse i kredite za studente.

Nismo se ni okrenuli, a ljeto je već pri kraju. Akademska godina samo što nije počela. Bezbrižne ljetne dane i uživanje na plažama sada zamjenjuju pripreme za povratak u fakultetske klupe. Te pripreme iziskuju i određene, često velike, troškove. Treba opremiti sebe, studentske sobe, nabaviti literaturu za kolegije, platiti školarinu... Sigurno se prepoznajete barem u dijelu stavki s prethodnog popisa. U sandučić Virtualnog savjetnika OTP banke d.d. prošlih je dana stiglo je more upita vezanih uz studentske kredite i dozvoljene minuse na računima. Kako biste što bezbolnije (barem što se financija tiče) započeli akademsku godinu, u nastavku članka donosimo sve detalje vezane uz minuse i kredite za studente.

 

Dakle, ako razmišljate o podizanju studentskog kredita, za početak ispunite kreditni zahtjev na temelju kojeg će banka procijeniti vašu kreditnu sposobnost. Za korisnike studentskog tekućeg računa koji podižu studentski kredit u kunama vrijedi fiksna nominalna kamatna stopa 5,49% godišnje, efektivna kamatna stopa (EKS) 5,63%, dok za studentski kredit u eurima vrijedi promjenjiva nominalna kamatna stopa 4,99% godišnje, efektivna kamatna stopa (EKS) 5,54%. Rok otplate studentskog kredita je do 7 godina. Trenutno su u pripremi novi modeli kredita za studente za nadolazeću akademsku godinu, o kojima ćemo dojaviti na vrijeme sve detalje.

 

Ako vam je ipak draža opcija dozvoljenog minusa na studentskom računu, onda trebate znati da se dozvoljno prekoračenje na studentskom tekućem računu klijentima s redovnim priljevom (plaća, mirovina) određuje prema visini redovitog priljeva na tekućem računu u iznosu od 500 do 40 000 kuna. Ako imate ugovoren studentski paket OTP Indeks, ostvarujete prekoračenje po tekućem računu s najnižom kamatnom stopom.

 

Pripazite i na naknade za plaćanje računa ili slanje/vraćanje novca prijateljima u inozemstvo. Sve su to sitnice na kojima možete uštedjeti.  Naknada za plaćanje u inozemstvo, odnosno deviznom doznakom, razlikuje se od države do države, a možete ih provjeriti na web-stranici banke. Internetsko bankarstvo OTP banke d.d. omogućuje online plaćanje u inozemstvo (devizna doznaka) i prilikom unosa svih potrebnih podataka dobiva se informacija i o samoj naknadi.
 

Pitali ste i možete li „zamrznuti” status klijenta, ako primjerice trenutno ne koristite žiroračun. Nema potrebe za „zamrzavanjem“ jer je usluga vođenja žiro računa u sklopu studentskog paketa OTP Indeks potpuno besplatna. Ako imate još bilo kakvih pitanja, odgovore potražite ili postavite na stranici Virtualnog savjetnika OTP banke d.d.

FOTO: FOTO: WORDPRESS
savjetnik PR #2 , creative: Virtualni savjetnik september PR #2 --> https://gdehr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=11NKUerka8cAUQEoBAlnM7e9nFmkiuPrBg9LecKG0Nv.A7/fastid=cbkskwukfcseenklqfcwhjkzyqlk/stparam=wkklqohsxq/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://studentski.hr/virtualni-savjetnik/sto-mi-treba-za-ugovaranje-studentskog-kredita