LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Poboljšanje uvjeta za rad studenata

Studenti: jedna od poželjnijih radnih snaga

Studentski poslovi postaju sve cjenjeniji, a studentima se poslodavci moraju prilagoditi ako ih žele zadržati.

Studentski poslovi postaju sve cjenjeniji, a studentima se poslodavci moraju prilagoditi ako ih žele zadržati.

Studenti koji redovno studiraju i uz to su zaposleni preko Student servisa svakodnevno se susreću s izazovima kakve njihovi nezaposleni kolege ne mogu zamisliti. No, zbog sve veće potražnje studenata oni mogu birati između poslodavaca koji nude najbolje uvjete za rad, ali i najvišu satnicu.

Na stranicama Student servisa u Zagrebu nudi se pregršt poslova u raznim područjima, a satnica se kreće od one minimalne od 4,38 eura pa do 8 eura i više. Poslovi se razlikuju i po broju radnih sati te po samom rasporedu rada. Neke tvrtke nude studentima mogućnost prijave dostupnosti i slobodu slaganja rasporeda onako kako njima odgovara dok druge imaju nefleksibilno radno vrijeme (07:00-15:00, 08:00-16:00). Studentica Ivana s kojom smo razgovarali prednost će dati poslu koji ima fleksibilno radno vrijeme.

Sva predavanja na faksu su mi obavezna i jako mi je važno da si mogu sama slagati raspored jer mi ponekad predavanja budu i ujutro i popodne pa nikako ne bih mogla raditi posao koji ima samo jutarnju i popodnevnu smjenu od osam sati, objasnila je.

Nismo pregledali sve oglase koji se nude na stranicama studentskih servisa jer ih je zaista previše, ali utvrdili smo da je ponuda široka. Naime, Student servis SCRI dnevno objavi i do 30 oglasa, a prema portalu riječkog Studentskog centra upravo stalno povećanje minimalne studentske satnice potiče na studentski rad. Osim na mrežnoj stranici riječki Student servis ima i svoju stranicu na društvenoj mreži Facebook gdje svakodnevno objavljuje poveći broj oglasa. Studenti tako mogu jednostavnije izabrati što najviše odgovara njihovim očekivanjima jer poslodavci detaljno opisuju što traže, kakvi su uvjeti posla, period rada, kolika je satnica i ostale važne informacije.
FOTO: FB SCREENSHOT VIA CANVA