LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Financijska potpora

Stipendije za doktorski studij povijesti u Švicarskoj

Stipendija u iznosu od oko 25 886 eura namijenjena je studentima doktorskog studija iz područja povijesti. Rok za prijavu je 31. ožujka.

Stipendija u iznosu od oko 25 886 eura namijenjena je studentima doktorskog studija iz područja povijesti. Rok za prijavu je 31. ožujka.

Visoka škola za povijest u švicarskom Baselu pruža studentima jednogodišnju stipendiju za doktorski studij iz područja povijesti. Namijenjena je svim osobama s magisterijem ili ekvivalentom odgovarajućeg stupnja u povijesnim istraživanjima koji su zainteresirani za rad na jednom od sljedećih područja: rana suvremena povijest, istočnoeuropska povijest, židovska povijest, srednjovjekovna povijest, moderna i suvremena povijest te globalna povijest.

Navedena škola studentima nudi strukturirani program u intelektualno stimulativnom okruženju koje uključuje znanstvene razmjene studenata, zajedničke radionice, istraživačke kolokvije te, na koncu, široku međunarodnu i interdisciplinarnu mrežu studentskih događanja i aktivnosti. Od studenta na ovom doktorskom studiju očekuje se pak visoka razina motivacije za sudjelovanje u različitim višegodišnjim istraživačkim projektima BGSH-a koji se mogu pronaći na poveznici.

Iznos je stipendije oko 25 886 eura. Prijava koja može biti na njemačkom, engleskom ili francuskom jeziku podnosi se isključivo elektronički na stranicama BGSH-a do 31. ožujka, a treba sadržavati sljedeće dokumente:

  • popratno pismo

  • životopis

  • skica za projekt disertacije (maksimalno 3 stranice) 

  • diploma

  • jedan do dva uzorka teksta (npr. magistarski rad)

Za više informacija posjetite poveznicu ili se javite na adresu roberto.sala@unibas.ch.

FOTO: PIXABAY