LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Financijska podrška

Stipendija za studente s područja grada Karlovca

Zaklada „Nikola Tesla” dodjeljuje 5 stipendija studentima u STEM područjima u iznosu od 1000 kuna mjesečno. Rok za podnošenje zahtjeva je 10. listopada 2018. godine.

Zaklada „Nikola Tesla” dodjeljuje 5 stipendija studentima u STEM područjima u iznosu od 1000 kuna mjesečno. Rok za podnošenje zahtjeva je 10. listopada 2018. godine.

Tekuća akademska godina još uvijek nije završila, a već su krenule pripreme za novu. To znači da se već mogu pronaći različiti natječaji za stipendije koje studentima uvijek dobro dođu. Zaklada Nikola Tesla za darovite učenike, studente, mlade znanstvenike i doktorande 10. srpnja ove godine objavila je natječaj za dodjelu stipendija redovitim studentima s područja grada Karlovca za akademsku 2018/2019. 

Tako Zaklada dodjeljuje 5 stipendija studentima koji studiraju na, danas izrazito traženima, studijskim programima u STEM područjima (studijski programi u biotehničkom, tehničkom, biomedicinskom i prirodnom području znanosti). Visina mjesečne stipendije iznosi 1000 kuna. 

Rok za podnošenje zahtjeva je 10. listopada 2018. godine, a dokumentacija se šalje preporučeno poštom ili osobno. 

 

FOTO: Flickr
 
Kada govorimo o uvjetima dodjele stipendije oni su sljedeći: kandidati moraju imati prebivalište na području grada Karlovca, biti državljani Republike Hrvatske i na njenom području pohađati visoko učilište, moraju biti redovni studenti najmanje druge godine studija i imati prosjek ocjena prethodne godine najmanje 4,30 te ne smiju biti korisnici drugih oblika novčanih primanja koja se financiraju iz javnih izvora. A da biste konkurirali za stipendiju, trebate ispunjavati i određene kriterije koji su propisani natječajem, a to su: postignuti uspjeh i postignuti rezultati na natjecanjima, ostvarene nagrade te sudjelovanje na kongresima i konferencijama kao autor ili koautor. Zahtjev za dodjelu stipendije, kao i sve ostale informacije, možete pronaći na internetskim stranicama Zaklade

Zakladu Nikola Tesla za darovite učenike, studente, mlade znanstvenike i doktorande osnovao grad Karlovac, a kako navode na svojim službenim internetskim stranicama, svrha osnivanja je poticanje izvrsnosti u obrazovanju i poticanje stvaralačkog i inovativnog znanstveno-istraživačkog rada za nove tehnologije djece i mladih do 30 godina, potpore istraživačkim projektima, projektima mladih te, između ostaloga, i potpora za odlazak mladih iz osnovnih i srednjih škola na međunarodna natjecanja.

FOTO: FLICKR