LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Institut za razvoj obrazovanja

Saznajte kako do stipendije za studij u SAD-u na besplatnom savjetovanju za studente i učenike

Obrazovnoj savjetnici će se pridružiti i Sara Zorka Sviben iz Zagreba, stipendistica South Dakota State University, koja će pružiti savjete o prijavnom procesu i sportskoj stipendiji iz vlastitog iskustva.

Obrazovnoj savjetnici će se pridružiti i Sara Zorka Sviben iz Zagreba, stipendistica South Dakota State University, koja će pružiti savjete o prijavnom procesu i sportskoj stipendiji iz vlastitog iskustva.

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) poziva sve zainteresirane učenike i studente na besplatno obrazovno savjetovanje o mogućnostima studiranja u SAD-u uz stipendiju koje će se održati 20. prosinca 2016. u 18 sati u IRO-u. Obrazovna savjetnica iz IRO-a i članica EducationUSA mreže, predstavit će praktične smjernice za odabir studijskih programa, pronalazak financijske potpore i prijavu na inozemna sveučilišta. Obrazovnoj savjetnici će se pridružiti i 18-godišnja Sara Zorka Sviben iz Zagreba, stipendistica South Dakota State University, koja će pružiti savjete o prijavnom procesu i sportskoj stipendiji iz vlastitog iskustva.

Američki sustav visokog obrazovanja lider je u međunarodnom obrazovanju s rekordnih 1,043,839 međunarodnih studenata u akademskoj godini 2015./16. SAD se nalazi na petom mjestu po broju hrvatskih studenata koji studiraju u inozemstvu, s 527 hrvatskih studenata na američkim visokim učilištima u akademskoj godini 2015./16.

Jedna od hrvatskih studenata/ica koji studiraju u SAD-u je i 18-godišnja Sara Zorka Sviben iz Zagreba, stipendistica na američkom sveučilištu South Dakota State University. Sara je dobila punu stipendiju koja joj pokriva troškove školarine, smještaja, hrane, sportske opreme te sportskih putovanja diljem SAD-a.

Kako je u tome uspjela, možete saznati na obrazovnom savjetovanju o studiranju u SAD-u, koje će se održati 20. prosinca 2016. od 18 do 19 sati u Institutu za razvoj obrazovanja (Trg Nikole Zrinskog 9), prema sljedećem rasporedu:

18:00 – 18:30

Preddiplomski studij na američkim sveučilištima
Maja Balen, obrazovna savjetnica EducationUSA mreže, predstavit će praktične smjernice za odabir i upis studijskih programa, pronalazak financijske potpore i prijavu na inozemna sveučilišta.

18:30 – 19:00 

Zorka Sara Sviben, stipendistica na američkom sveučilištu South Dakota State University, predstavit će svoje akademsko iskustvo te prijavni proces za studente sportaše. Posjetitelji će imati priliku saznati što je NCAA, kako se prijaviti za sportsku stipendiju, koje testove treba položiti i kako se za njih pripremiti.

Ulaz na obrazovno savjetovanje slobodan je uz obaveznu prethodnu predbilježbu na poveznici, a više informacija možete saznati na Facebook događaju.

FOTO: IRO