LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
OTP Virtualni savjetnik

Savjeti zlata vrijedni za sve koji muku muče s financijama

Završavate fakultet – što napraviti sa studentskim paketom u banci? Kako kontrolirati troškove uz pomoć jedne kartice? Plaća li se naknada za zatvaranje računa? Odgovore na ova i druga zanimljiva i korisna pitanja pročitajte u tekstu.

Završavate fakultet – što napraviti sa studentskim paketom u banci? Kako kontrolirati troškove uz pomoć jedne kartice? Plaća li se naknada za zatvaranje računa? Odgovore na ova i druga zanimljiva i korisna pitanja pročitajte u tekstu.

Još uvijek niste zamijenili sve kune u eure? Želite otvoriti račun u banci i htjeli biste to što brže napraviti, po mogućnosti online? Mijenjate mobitel i brine vas možete li sami aktivirati aplikaciju za mobilno bankarstvo? Uskoro ćete diplomirati, ali niste sigurni dokad možete koristiti studentski paket u banci? Sve su to pitanja koja muče i vaše kolege studente i zato je tu Virtualni savjetnik OTP banke. U nastavku donosimo odgovore na ova i druga pristigla pitanja koja će vam razjasniti i olakšati sve dubioze vezane uz studentski račun u banci.

 

Krenimo s najjednostavnijim – tekući račun možete otvoriti online, klikom na poveznicu. Nema potrebe za odlaskom u poslovnicu. Studentima toplo preporučujemo ugovaranje besplatnog studentskog paketa OTP e-Indeks online za samo 15 minuta, klikom klikom ovdje. Ako mijenjate mobilni uređaj, morate ponovno instalirati aplikaciju OTP mobilnog bankarstva. Uslugu možete ugovoriti i bez odlaska u poslovnicu banke, pozivanjem Kontakt centra OTP banke na besplatni telefon 0800 21 00 21 ili putem usluge internetskog bankarstva. Po odobrenju zahtjeva, poveznica za preuzimanje aplikacije i inicijalna zaporka koja je potrebna za njenu aktivaciju bit će vam dostavljena putem SMS poruke. Jedino zbog čega morate otići u poslovnicu jest mijenjanje kuna u eure. OTP banka d.d. bez ograničenja u iznosu prihvaća uplate gotovog novca u kunama, bez naplate naknade do 31. prosinca 2023. godine. Najbližu poslovnicu možete pronaći ovdje.

 

Ako vam se uskoro smiješi diploma, morat ćete mijenjati i paket u banci. Bez potvrde o nastavku studija ne možete koristiti studentski paket, ali imate more dobrih opcija, odnosno drugih paketa za korisnike. Javite se u najbližu poslovnicu i saznajte sve detalje. Banka vam naravno neće automatski početi naplaćivati svoje proizvode ili usluge bez prethodne obavijesti. To znači da ćete biti pozvani na dostavu potvrde kako biste mogli nastaviti koristiti studentske pogodnosti u banci ili na sastanak u poslovnicu kako bi vam predstaviti ostale pakete u ponudi banke te vam predložiti najpovoljniji i najprihvatljiviji način prilagođen vašim životnim i financijskim potrebama nakon studija. U slučaju da ne dobije povratnu informaciju na obavijesti banke, banka zadržava pravo raskinuti studentski paket te vam naplaćivati usluge koje koristite pojedinačno. Ako zatvarate račun, u OTP banci d.d. ne naplaćuje se nikakva naknada.

 

Kad su u pitanju limiti u korištenju bankarskih usluga – PIN nije potreban za beskontaktno plaćanje do 40 eura. U jednom danu na bankomatu možete uplatiti iznos do 4 000 eura. Uplata je moguća u snopu papirnatih novčanica u apoenima od 5, 10, 20, 50, 100, 200 i 500 eura, a u jednoj transakciji moguće je položiti najviše 50 ili 200 novčanica, ovisno o tehničkim karakteristikama bankomata. Više detalja možete pronaći u detaljnoj uputi za uplatu gotovine na bankomatu ili u video uputi za uplatu gotovine. Popis bankomata te uplatno-isplatnih bankomata i njihove lokacije možete vidjeti ovdje.

Ako želite kontrolirati svoje troškove, usluga mjesečnog limita za online kupnju kao takva ne postoji. Zato postoji kartica koja će vam omogućiti samostalno određivanje mjesečnih limita, kao i sigurnu kupovinu na internetu. Visa web prepaid kartica zbog svog prepaid modela omogućuje vam da uplatom na Visa web račun samostalno određujete limit kartice. Na taj način jednostavno smanjujete rizik zloupotrebe jer na računu imate sredstava upravo onoliko koliko kupovinom putem interneta planirate potrošiti. Ako ugovorite besplatni online studentski paket OTP e–Indeks uz brojne druge pogodnosti, možete ugovoriti i svoju Visa web prepaid karticu. 

 

Ako imate još pitanja, Virtualni savjetnik OTP banke je na raspolaganju.

FOTO: PEXELS