LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
The Beloit College iz Wisconsina

SAD nudi stipendije inozemnim studentima nižeg socio-ekonomskog statusa

Još je jedan fakultet u SAD-u otvorio natječaj za stipendiranje. Inozemni se studenti mogu prijaviti za stipendije koje školarinu pokrivaju djelomično ili u potpunosti, i to do 15. siječnja.

Još je jedan fakultet u SAD-u otvorio natječaj za stipendiranje. Inozemni se studenti mogu prijaviti za stipendije koje školarinu pokrivaju djelomično ili u potpunosti, i to do 15. siječnja.

Američki The Beloit College iz Wisconsina dijeli stipendije koje pokrivaju razliku između troškova školarine i cijene koju studenti i njihovi roditelji ili skrbnici mogu pokriti. Namijenjene su, dakle, onima nižeg socio-­ekonomskog statusa. Područje studija nije definirano, ali definirana je potrebna razina za osvajanje stipendije – preddiplomski studij.

Svrha je omogućiti studentima izvan SAD-a da dođu u Wisconsin, s obzirom na to da studentski krediti stranim državljanima nisu dostupni. Osim stipendije, Beloit nudi zaposlenje na Kampusu kojim bi se dodatno pomoglo međunarodnim studentima.

Za sudjelovanje u natječaju, potrebno je ispuniti obrazac na službenoj stranici The Beloit College-a i priložiti dokaz o nižem socio-ekonomskom statusu. Rok za prijavu je 15. siječnja 2018. godine

Beloit je drugačiji od ostalih college-a i sveučilišta jer ne razdvaja troškove na, primjerice, troškove za stanovanje, upis ili korištenje tehnologije, već naplaćuje 350$ ukupno za sve troškove. Njihov je točan opis moguće pronaći na poveznici.

Također, nudi i nekolicinu stipendija koje pokrivaju potpunu školarinu, no organizatori ističu kako dodatni troškovi, kao i troškovi putovanja, ne ulaze u stipendiju. Pretpostavlja se kako svaki student koji ostvaruje pravo na potpunu stipendiju ima minimalno 11 000$ godišnje za ostale potrebe studiranja.

Ostale je informacije moguće pronaći na mrežnoj stranici Beloit-a.

FOTO: PIXABAY