LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Riječka nadbiskupija

Riječki Caritas pomaže studentima i učenicima, dijele se prve stipendije

Caritas Riječke nadbiskupije osigurao je 20 stipendija u iznosu od 750 kuna za srednjoškolce te tisuću kuna za studente.

Caritas Riječke nadbiskupije osigurao je 20 stipendija u iznosu od 750 kuna za srednjoškolce te tisuću kuna za studente.

Proteklog je vikenda u Rijeci održan tradicionalan susret volontera župnih Caritasa. U kriznim vremenima, studenti i učenici često su najugroženije skupine društva. To su prepoznali iz Caritasa Riječke nadbiskupije te će pojedincima iz navedenih skupina po prvi puta osigurati stipendije.

Ove godine smo prvi put pokrenuli akciju stipendiranja srednjoškolaca i studenata. Podijelit ćemo 20 stipendija u iznosu od 750 kuna za srednjoškolce i tisuću kuna za studente mjesečno. Srednjoškolce i studente stipendirat ćemo deset mjeseci u godini, rekla je za Novi list s. Marija Faustina, ravnateljica Caritasa.

Ravnateljica je prisutne podsjetila i na projekt pod nazivom Za 1000 radosti - Govori dobrim. Riječ je o akciji tijekom koje Caritas poziva građane da prilikom svakoga gola ili pobjede hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, pozivom na broj 0609010, pomognu sugrađanima koji se bore sa siromaštvom, bolešću i samoćom.

 
FOTO: PIXABAY