LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Financijska potpora

Raspisan natječaj za stipendiranje 30 studenata s područja Slavonskog Broda

Do 23. listopada traju prijave na natječaj kojim Grad Slavonski Brod dodjeljuje 30 stipendija studentima s njegova područja.

Do 23. listopada traju prijave na natječaj kojim Grad Slavonski Brod dodjeljuje 30 stipendija studentima s njegova područja.

Grad Slavonski Brod raspisao je natječaj za dodjelu financijske potpore redovitim studentima s prebivalištem ondje – za one koji studiraju u Slavonskom Brodu i izvan njega. Dodijelit će ukupno 30 stipendija.

Prijaviti se mogu studenti do navršene 26. godine. Studenti prvih godina preddiplomskog sveučilišnog i stručnog studija i studenti prvih godina integriranog studija trebaju imati minimalni prosjek ocjena 4,50 tijekom srednjoškolskog obrazovanja, a studenti viših godina u prethodnoj akademskoj godini moraju ostvariti minimalno 50-ECTS bodova i prosjek minimalno 3,50. Mogu se prijaviti i studenti sportaši koji su studenti prve godine preddiplomskog sveučilišnog i stručnog studija ili studenti prve godine integriranog studija koji su tijekom srednjoškolskog obrazovanja ostvarili prosjek ocjena 4,5 te studenti viših godina koji su u prethodnoj godini postigli prosjek ocjena najmanje 3,0 i nalaze se u I, II. i III. kategoriji sportaša prema Pravilniku o kategorizaciji sportaša Hrvatskog olimpijskog odbora.

Osim obrasca dostupnoga na službenoj stranici Grada, potrebno je priložiti i sljedeće dokumente:

  • presliku domovnice
  • uvjerenje o prebivalištu
  • potvrdu obrazovne ustanove o upisu na redovno školovanje 
  • presliku svjedodžbi sva četiri razreda srednje škole (za studente prvih godina) ili potvrdu obrazovne ustanove o ostvarenom prosjeku ocjena na prethodnoj godini studija (više godine)
  • izjavu o članovima zajedničkog kućanstva (ne stariju od tri mjeseca)
  • potvrdu o mjesečnim primanjima svih članova kućanstva za razdoblje posljednja tri mjeseca
  • potvrdu o visini dohotka iz Porezne uprave za punoljetne članove kućanstva
  • uvjerenje iz Zavoda za zapošljavanje za nezaposlene članove kućanstva (ne starije od tri mjeseca)
  • dokaze o postignutim uspjesima, sudjelovanju na natjecanjima znanja (državna i međunarodna), nagradama na fakultetu, dokaze o uspješnosti u sportskim aktivnostima (za studente sportaše)
  • dokaze o posebnim obiteljskim prilikama (sudjelovanje u Domovinskom ratu, preminuli jedan ili oba roditelja, roditelj civilna žrtva rata, roditelj koji je ostao invalid u Domovinskom ratu, invalidnost studenta (>60% invalidnosti), obitelj s dvoje ili više učenika i/ili studenata).

Natječaj je otvoren do 23. listopada, a prijave se podnose isključivo slanjem dokumentacije poštom na adresu: Grad Slavonski Brod (Komisija za odabir studenata), Vukovarska 1, 35 000 Slavonski Brod.

Prednost će imati studenti slabijeg imovinskog statusa te studenti deficitarnih zanimanja (popis je dostupan u tekstu Natječaja). Iznos financijske potpore ovisit će o visini godišnje planiranih proračunskih sredstava namijenjenih za studente. Oni koji studiraju u mjestu prebivališta primat će dvostruko manji iznos stipendije od studenata koji studiraju izvan Slavonskog Broda.

FOTO: PIXABAY