LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Financijska podrška

Raspisan natječaj za dodjelu 155 stipendija učenicima i studentima Osječko-baranjske županije

Do 16. listopada zaprimaju se prijave za stipendije Osječko-baranjske županije. Dodjeljuje ih se 155, a mjesečni je iznos 450 kuna za učenike i 1000 za studente.

Do 16. listopada zaprimaju se prijave za stipendije Osječko-baranjske županije. Dodjeljuje ih se 155, a mjesečni je iznos 450 kuna za učenike i 1000 za studente.

Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Osječko-baranjske županije raspisao je natječaj za dodjelu stipendija u školskoj, odnosno akademskoj godini 2019/2020. Dodjeljuju se učenicima od prvog do četvrtog razreda te studentima od četvrte godine integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija ili prve godine diplomskog studija.

Ukupno će se dodijeliti 90 stipendija učenicima i 65 stipendija studentima. Mjesečni iznos stipendija za učenike je 450 kuna, dok je za studente 1000 kuna.

Prijave su moguće u kategorijama za:

  • darovite učenike i studente
  • učenike i studente koji se obrazuju za zanimanja utvrđena Listom zanimanja iz STEM područja
  • učenike i studente koji se obrazuju za zanimanja utvrđena Listom deficitarnih zanimanja
  • učenike i studente slabijeg socijalnog statusa.

Uvjeti su za dodjelu stipendija državljanstvo Republike Hrvatske, status redovnog učenika ili studenta, mjesto prebivališta na području Županije kontinuirano najmanje dvije godine  

Prijave se šalju na adresu Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu do 16. listopada, kada je krajnji rok. Cijeli tekst natječaja dostupan je na linku.

FOTO: FLICKR