LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Financijska podrška

Raspisan natječaj za stipendije Švicarske Konfederacije

Švicarska konfederacija dodjeljuje stipendije zainteresiranim kandidatima u četiri kategorije – za znanstvenoistraživačke boravke, doktorske studije, poslijedoktorske studije i umjetničke smjerove. Prijave se zaprimaju do 15. studenog.

Švicarska konfederacija dodjeljuje stipendije zainteresiranim kandidatima u četiri kategorije – za znanstvenoistraživačke boravke, doktorske studije, poslijedoktorske studije i umjetničke smjerove. Prijave se zaprimaju do 15. studenog.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske te Agencija za mobilnost i programe EU-e u suradnji sa Švicarskim veleposlanstvom objavili su natječaj za jednogodišnje stipendije Švicarske Konfederacije, koje će dodijeliti u akademskoj godini 2018/19.

Stipendije se dodjeljuju kandidatima iz zemalja Europske unije, a svrstane su u sljedeće kategorije:

  1. stipendije za znanstvenoistraživačke boravke u Švicarskoj (diplomirani kandidati mlađi od 35 godina)
  2. stipendije za doktorske studije (diplomirani kandidati mlađi od 35 godina)
  3. stipendije za poslijedoktorske studije (kandidati kojima u trenutku početka stipendije doktorat neće biti stariji od tri godine)
  4. stipendije za umjetničke smjerove (diplomski, odnosno master-studij, studiji i istraživanja na konzervatorijima i umjetničkim školama u sklopu švicarskih sveučilišta primijenjenih znanosti, za kandidate mlađe od 35 godina)

Detaljnije informacije dostupne su u priloženim dokumentima na engleskome jeziku na mrežnoj stranici Državnog tajništva za obrazovanje i znanost Švicarske. Osim toga natječajnu dokumentaciju, koja uključuje prijavne obrasce, zainteresirani kandidati trebaju zatražiti od Veleposlanstva Švicarske. Kontakt-osoba bit će gospodin Pero Katušić. Možete mu se javiti na broj +385 1 487 88 16 ili ga kontaktirati preko elektroničke adrese pero.katusic@eda.admin.ch. Također je potrebno priložiti ispunjen te otisnut online-obrazac na hrvatskome jeziku, koji služi kao temelj za elektroničku obradu podataka, a dostupan je na internetskoj stranici. Prijavu, s potpunom dokumentacijom na njemačkome, francuskome, talijanskome ili engleskome, treba poslati u tri primjerka do 15. studenoga 2017. godine

Prijavom na natječaj kandidati daju Agenciji za mobilnost i programe EU-e privolu za prikupljanje i obradu njihovih osobnih podataka (koje su ustupili prijavom) u svrhu provedbe natječaja te suglasnost za korištenje podataka prilikom objave rezultata natječaja (ime i prezime) na mrežnoj stranici Agencije.

FOTO: PIXABAY