LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentska mobilnost

Raspisani natječaji za razmjene u SAD-u, Japanu ili Rusiji uz pokrivene troškove

Do 23. ožujka primaju se prijave na natječaje Sveučilišta u Zagrebu za studentske razmjene u SAD-u, Japanu i Rusiji.

Do 23. ožujka primaju se prijave na natječaje Sveučilišta u Zagrebu za studentske razmjene u SAD-u, Japanu i Rusiji.

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je nekoliko natječaja za studentske razmjene u akademskoj godini 2021/2022. u okviru bilateralne međusveučilišne razmjene. Riječ je o stipendijama za redovite studente preddiplomskih i diplomskih studija za jednosemestralni studij u iznimno velikim i popularnim državama poput Japana, Rusije i SAD-a.

Japan

Raspisan je natječaj za dvije stipendije na Sveučilištu Chuo u ljetnom semestru sljedeće akademske godine u svrhu studentske razmjene na preddiplomskim i diplomskim razinama studija. Stipendija podrazumijeva mjesečnu potporu od 5000 kuna te refundaciju putnih troškova do 7000 kuna, oslobađanje plaćanja školarine, pomoć pri pronalasku smještaja itd. Više je moguće pronaći na poveznici.

Natječaj je raspisan i za studij na Sveučilištu Sophia u Japanu za ljetni semestar sljedeće akademske godine uz gotovo jednake uvjete kao i na ranije spomenutom Sveučilištu. Više je dostupno ovdje.

Rusija

Za studij na Sveučilištu M. V. Lomonosov također se dodjeljuju dvije stipendije kojima je osigurana školarina, mjesečna potpora od 3000 kuna te refundacija putnih troškova do 5000 kuna. Detaljnije informacije mogu se pronaći na poveznici.

SAD

Dvoje studenata imat će priliku studirati na Sveučilištu New Mexico uz plaćenu školarinu, mjesečnu potporu od 5000 kuna te refundaciju putnih troškova do 3000 kuna. Riječ je o studentskoj razmjeni u ljetnom semestru akademske godine 2021/2022. Detaljnije informacije nalaze se na poveznici.

Jedan student moći će studirati na Sveučilištu Cincinnati sljedeće akademske godine u ljetnom semestru uz plaćenu školarinu te mjesečnu potporu od 5000 kuna. I tom će studentu biti pokriveni putni troškovi do maksimalnog iznosa od 7000 kuna. Više je dostupno ovdje.

Za sve stipendije vrijedi uvjet da student za vrijeme studentske razmjene na matičnoj ustanovi Sveučilišta u Zagrebu mora imati status redovitog studenta. Prijave se za sve zaprimaju do 23. ožujka.
FOTO: UNSPLASH