LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
SAZNAJ KAKO SE PRIJAVITI

Pulsko sveučilište dodjeljuje jednokratne potpore studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa

Jednokratna potpora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli za studente slabijeg socio-ekonomskog statusa iznosi 540 eura po studentu, a ukupno će biti dodijeljeno 25 potpora. 

Jednokratna potpora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli za studente slabijeg socio-ekonomskog statusa iznosi 540 eura po studentu, a ukupno će biti dodijeljeno 25 potpora. 

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli pruža podršku studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa putem dodjele jednokratne potpore (pomoći). Rektor Sveučilišta, sukladno Statutu Sveučilišta i Odluci o kriterijima za utvrđivanje slabijeg socio-ekonomskog statusa studenata, raspisao je Natječaj za dodjelu ove potpore dana 31. svibnja 2023. godine.

Natječaj je otvoren za studente koji studiraju na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli i koji ispunjavaju kriterije slabijeg socio-ekonomskog statusa utvrđene u spomenutoj Odluci, a bitan kriterij, uz opće uvjete državljanstva i statusa redovitog studenta, je i taj da prosječni prihodi po članu kućanstva ne prelaze 65 posto proračunske osnovice.

Jednokratna potpora (pomoć) iznosi 540 eura po studentu, a ukupno će biti dodijeljeno 25 potpora. 

Ova inicijativa Sveučilišta ima za cilj pružiti podršku studentima koji se suočavaju s financijskim poteškoćama i imaju slabiji socio-ekonomski status, a upravo dodjela jednokratne potpore (pomoći) pružit će dodatnu podršku tim studentima kako bi lakše prevladali financijske izazove tijekom studiranja.

Mogu se prijaviti svi studenti koji ispunjavaju kriterije, a detalji o postupku prijave i rokovima bit će navedeni u tekstu Natječaja dostupnom na stranici Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.
FOTO: UNSPLASH