LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
FINANCIJSKA PODRŠKA

Prijavite se za stipendiju na prestižnom Princeton Arts sveučilištu

The Lewis Center for the Arts, u suradnji s odjelima Sveučilišta Princeton, otvorio je natječaj za stipendiju za umjetnike čija su dostignuća prepoznata kao izuzetno obećavajuća.

The Lewis Center for the Arts, u suradnji s odjelima Sveučilišta Princeton, otvorio je natječaj za stipendiju za umjetnike čija su dostignuća prepoznata kao izuzetno obećavajuća.

Možemo reći da je s obzirom na događanja u zadnje vrijeme u zemlji, ali i u svijetu, sve veći naglasak na STEM području kada govorimo o obrazovanju i stipendijama za isto. No kako ne bi sve ostalo samo na tome te kako bismo potakuli razvoj umjetničkog područja i motivirali mlade umjetnike, donosimo vam informacije o stipendiji prestižnog Sveučilišta Princeton koja je namijenjena upravo njima. 

The Lewis Center for the Arts, u suradnji s odjelima Sveučilišta Princeton, otvorio je natječaj za stipendiju za umjetnike čija su dostignuća prepoznata kao izuzetno obećavajuća. Kandidati na koje se stipendija odnosi trebaju biti skladatelji, dirigenti, glazbenici, koreografi, filmski stvaraoci, vizualni umjetnici, pjesnici, romanopisci, dramski pisci, dizajneri, redatelji i izvedbeni umjetnici koji su tek na početku razvoja vlastite karijere i koji vide benefite koje bi dobili tijekom dviju godina stipendiranja. 

Stipendija iznosi 81 000 USD godišnje, a za istu se možete prijaviti samo dva puta tijekom života. Trenutačno su otvorene prijave za naredne dvije akademske godine

Krajnji je rok za prijavu 18. rujna 2018. godine, a detaljnije informacije možete pronaći na sljedećoj poveznici. Prijaviti se možete ovdje

Da biste se prijavili, morate poslati životopis, esej od 500 riječi o vlastitim očekivanjima od vremena koje biste proveli u podučavanju i radu na Princetonu te kako biste iskorisitili dvije godine koje biste proveli na navedenom Sveučilištu. Osim toga, trebaju vam i tri preporuke, kao i primjeri vaših radova. 

FOTO: Flickr

Stipendiju financiraju The Andrew W. Mellon FoundationDavid E. Kelly Society of Fellows in the Arts i The Maurice R. Greenberg Scholarship Fund. 

FOTO: PIXABAY