LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Natječaj za stipendije

Prijavite se za stipendije Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu

Nacionalna će zaklada ukupno podijeliti 432 stipendije. Prijave na natječaj traju do 28. lipnja u 12h.

Nacionalna će zaklada ukupno podijeliti 432 stipendije. Prijave na natječaj traju do 28. lipnja u 12h.

Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu (NZZPUSS) objavila je natječaj za stipendije. Stipendije se dodjeljuju studentima deficitarnih zanimanja, aktivnim sportašima, pripadnicima romske manjine, studentima s invaliditetom, socijalnim slučajevima te nadarenim mladim umjetnicima. Prijave su do 28. lipnja u 12h.

Za studente deficitarnih zanimanja elektrotehnike, računarstva, strojarstva, matematike, medicine, fizike, farmacije, logopedije, germanistike, anglistike i rehabilitacije osigurano je sveukupno 317 stipendija. 

Za studente s invaliditetom osigurano je 60 stipendija, za studente pripadnike romskih manjina 25, za aktivne sportaše, nadarene mlade umjetnike i one koji su do punoljetnosti bili smješteni u udomiteljske obitelji ili domove socijalne skrbi dijeli se 10 stipendija po svakoj kategoriji.

Iznos je stipendije 10 tisuća kuna i isplaćuje se jednokratno. Prijave se šalju elektronički, ili poštom na adresu: 

Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu
Ilica 24/1
10 000 Zagreb.

Također, upute će vam pomoći da lakše podnesete elektroničku prijavu. Na mrežnoj stranici Nacionalne zaklade možete pronaći sve prijavne obrasce, ovisno o stipendiji za koju se prijavljujete, ako prijavu šaljete poštom.

Iako je prethodnih godina ovaj natječaj bio objavljvan i prije završetka akademske godine, ovaj put nije tako. Naime, kao što smo već pisali, Nacionalna zaklada kao da je nestala. Iz Zaklade su nam rekli kako se to dogodilo zbog odlaska ravnatelja. Trenutno tu dužnost vrši stručna suradnica Zaklade, Danijela Škegro, koja je imenovana zamjenicom ravnatelja.

FOTO: PIXABAY