LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tribina Svjetskog saveza mladih

Pokupite savjete za financijsko osamostaljivanje!

Što lokalna samouprava može učiniti za financijsko opismenjavanje mladih te što mladi mogu učiniti sami, otkrijte na tribini Svjetskog saveza mladih Hrvatska.

Što lokalna samouprava može učiniti za financijsko opismenjavanje mladih te što mladi mogu učiniti sami, otkrijte na tribini Svjetskog saveza mladih Hrvatska.

Udruga Svjetski savez mladih Hrvatska organizira tribinu Nauči kako postati financijski samostalan. Održat će se ovog utorka, 12. prosinca u 18 sati na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, Ilica 242 (ulaz iz Domobranske ulice).

Financijska je pismenost jedna od temeljnih vještina za uspješan i odgovoran život. Loše financijske odluke imaju dugoročno negativan utjecaj na pojedinca i društvo te su vrlo često povezane s nižim standardom kvalitete života i smanjenjem blagostanja pojedinca. Stoga Svjetski savez mladih Hrvatska predlaže javnim vlastima, osobito onima u Zagrebu, da politike financijskog obrazovanja uvrste u svoje politike prema mladima i za to pronađu odgovarajuća sredstva u proračunu za 2018. godinu.

Na tribini će o tome što lokalna samouprava može učiniti za financijsko opismenjavanje mladih te što mladi mogu učiniti sami govoriti dr. sc. Andrea Lučić, jedna od autorica srednjoškolskog udžbenika Moj novac, moja budućnost i profesorica na Katedri za marketing Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Petar Jurišin, predsjednik Savjeta mladih Grada Zagreba i Michelle Braš Roth, mag. paed., načelnica Odjela za svjedodžbe i kvalifikacije Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.  

Tribina se održava u skopu projekta Jačanje kapaciteta udruga za društveno zagovaranje, a koji financijski podupire Grad Zagreb.

FOTO: PIXABAY