LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Natječaj udruge IAESTE

Plaćena praksa diljem svijeta za studente prirodnih i tehničkih fakulteta

Udruga IAESTE svake godine organizira natječaj za plaćenu stručnu praksu u europskim zemljama, ali i državama izvan Starog kontinenta kao što su Japan ili Tajland. Ove godine on traje do 24. studenog.

Udruga IAESTE svake godine organizira natječaj za plaćenu stručnu praksu u europskim zemljama, ali i državama izvan Starog kontinenta kao što su Japan ili Tajland. Ove godine on traje do 24. studenog.

Zahvaljujući dugogodišnjem radu Udruge za međunarodnu razmjenu studenata prirodnih i tehničkih fakulteta (IAESTE), studentima područja na koja je udruga usmjerena pruža se prilika otići u inozemstvo te ostvariti pravo na plaćenu stručnu praksu.

Mnogi hrvatski studenti negoduju zbog činjenice da se njihova fakultetska naobrazba bazira isključivo na suhoparnom bubanju literature jer brojni državni fakulteti zaziru od suradnje s komapnijama koje bi obučavale njihove studente. No to vam ne treba biti prepreka jer postoji niz organzacija koje omogućuju studentskoj populaciji stvaran dodir sa strukom. Jedna je od njih i IAESTE koja svake godine organizira natječaj za plaćenu stručnu praksu u europskim zemljama, ali i državama izvan Starog kontinenta kao što su Japan ili Tajland.

Ove godine natječaj traje do 24. studenog, na isti se mogu prijaviti svi studenti prirodnih i tehničkih fakulteta upisani u treću godinu preddiplomskog studija ili u više godine studija. Sudjelovati mogu studenti sveučilišta u Zagrebu, Osijeku, Rijeci, Splitu te TVZ-a.

Među članicama IAESTE-a nalazi se čak 87 svjetskih zemalja, stoga je pred studentima dosta široka i raznolika ponuda. Za sudjelovanje je potrebno ispuniti online obrazac na službenoj stranici te pripremiti dokumentaciju. Popis dokumentacije nalazi se na dnu iste stranice. Svu dokumentaciju potrebno je dostaviti u urede IAESTE udruge u jednom od gradova.

Osim stručnog usavršavanja te poboljšavanja vještina, stručna praksa omogućuje i učenje stranih jezika, novih kultura te upoznavanje različitih ljudi. Za više informacija moguće je obratiti se na adresu e-pošte info@iaeste.hr ili posjetiti jednu od Facebook stranica Lokalnih odbora.

FOTO: FLICKR