LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
OTP BANKA D.D.

Pet savjeta kako do većeg džeparca ili dodatne zarade

Kreativno upravljaj vlastitim budžetom i ispuni sve svoje ciljeve.

Kreativno upravljaj vlastitim budžetom i ispuni sve svoje ciljeve.

Školarina, smještaj, škole stranih jezika, izlasci i putovanja s ekipom zahtijevaju dobro upravljanje budžetom. Kreativno upravljanje novcem zato je jedno od prvih znanja koje svaka mlada osoba usvoji početkom studija. Da biste uspjeli ostvariti sve želje s vašeg popisa, predviđeni džeparac rijetko je dostatan. Kako bi se to promijenilo, predlažemo nekoliko ideja kako povećati džeparac i osigurati ugodnije i zabavnije studentske dane.

Postanite instruktor svog zanata

Bilo gdje i bilo kada – iz svoje ugodne fotelje ili u cool bircu – možete davati instrukcije iz predmeta u kojima ste briljirali u svojim srednjoškolskim danima ili o kojem sada još više učite na fakultetu. Sve više studenata pruža instrukcije, a potrebno je samo započeti i proširiti vijest o svom angažmanu. Najbolji dio svega? Sami odabirete kada radite i koliko ćete biti plaćeni.

Od hobija do karijere

Bez obzira jeste li umjetnički tip i bavite se fotografijom ili ste komunikativna osoba koja voli pisati i družiti se s ljudima na različitim događajima, svoje interese odnosno hobije možete unovčiti i izgraditi karijeru koja vas također može profilirati već u studentskim danima. Ako volite promatrati svijet kroz objektiv vašeg fotoaparata, počnite slati svoje radove na razne web stranice ili se javite različitim brendovima i predložite suradnju. Za vas koji volite pisati, honorarni posao za neke od vodećih portala može biti ne samo dodatna zarada, već i početak lijepe priče razvoja karijere u području novinarstva i komunikacija.

Sudjelujte u istraživanju tržišta

Ako volite izražavati svoje mišljenje, sudjelujte u fokusnim grupama za istraživanje tržišta i online anketama. Sve što trebate učiniti jest prijaviti se za istraživanje i pričekati da vam ankete pošalju e-poštom. Ove anketne grupe obično rade na sustavu bodovanja, gdje se bodovi koje zaradite ispunjavanjem ankete pretvaraju u novac ili vaučere.

Od pripravnika do savjetnika

Vrata se ne otvaraju ako na njih ne pokucate, a ako želite na vrijeme povećati šanse da dobijete više prilika za zaposlenje nakon studija na vašem poslu iz snova, započnite sa stažiranjima već tijekom studentskih dana. Stažiranja su idealan način za dobivanje prakse i usvajanja praktičnih vještina, ali ujedno i pametan način za stvaranje kontakata i predstavljanje ljudima iz različitih sektora. Time dobivate iskustvo i reference koje će vas izdvajati iz mase jednom kada krenete s pronalaskom posla nakon studija. I ono najbitnije, imati ćete priliku za dodatnu zaradu.

Ostvarite svoje ciljeve uz OTP banku

Ako se niste pronašli u prethodnim savjetima ili niste sigurni da vam oni mogu osigurati sve što ste zamislili u financijskom smislu, ne brinite, zato je tu paket OTP banke. Jeste li znali da studenti koji imaju ugovoren studentski paket u OTP banci (OTP e-Indeks ili OTP Indeks) imaju opciju zatražiti studentski kredit za obrazovanje u iznosu od 10.000 do 20.000 eura? 60% iznosa ovog kredita se automatski isplaćuje na račun obrazovne institucije pri kojoj studirate, a ostatak na vaš tekući račun. A najbolji dio je to što to možete ostvariti i bez trenutnog statusa klijenta koji se naknadno ostvaruje u roku od tri mjeseca. Također, tu je i opcija gotovinskog kredita za studente u iznosu od 1.000 do 10.000 eura koji se isplaćuje u potpunosti na studentski tekući račun.

Nadamo se da ste u jednoj od navedenih mogućnosti pronašli motivaciju i da će vas upravo ove ideje podržati na vašem studentskom putovanju i učiniti vaše školovanje sigurnijim, lakšim i uzbudljivijim.

FOTO: UNSPLASH