LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Savjeti za najsigurniji pristup financijama

Pazite gdje čuvate svoj novac

Studenti ne raspolažu često velikim financijskim iznosima. Ipak, kada je riječ o ponešto većim svotama gotovine potrebne za nužne troškove studentskog života, treba oprezno pristupiti čuvanju tog novca.

Studenti ne raspolažu često velikim financijskim iznosima. Ipak, kada je riječ o ponešto većim svotama gotovine potrebne za nužne troškove studentskog života, treba oprezno pristupiti čuvanju tog novca.

Studentski su dani po mnogočemu jedan od najljepših perioda u životu. Ipak, studente ne mogu zaobići obveze plaćanja troškova za život i studij, neovisno o kakvim se iznosima radilo. Zbog toga često u ovom periodu mladosti, druženja i tulumarenja imaju i nekih ozbiljnijih briga. Kad se jednom samostalno započne ophođenje prema vlastitom budžetu i troškovima, važno je znati odgovorno se odnositi prema svim financijskim sredstvima koje posjedujete. Jedno je pitanje uvijek aktualno – gdje čuvati svoj novac?

Neovisno o mjestu boravka, vrsti stambenog prostora, samostalnom boravku ili suživotu sa cimerima, svoje financije želite držati sigurnima. Prije nego što pozamašan iznos za stanarinu, možda režije, rate studija i ostalo uplatite na potrebnu adresu, važno je čuvati ga na mjestu gdje neće biti straha od krađe ili gubitka, a kojemu ćete uvijek moći pristupiti.

Studenti tako smišljaju svakakve načine za skrivanje svoje svotice.

Ispod madraca vjerojatno je jedan od najčešćih načina na koji se novac može čuvati, posebice u studentskim domovima gdje prostor svoje kvadrate ustupa uglavnom taman dvama krevetima, ormarima i koracima za dvije osobe. Ormari su također mjesto u kojemu studenti gurkaju svoje novčanice u čarape, ladice, pretince. Mnogi su pak privrženiji nekim dostupnijim mjestima kao što su knjige na policama ili stolu pa znaju u kojim se koricama i stranicama nalazi njihovo blago. Neki nisu voljni mnogo razmišljati pa su kutijice, kasice, omotnice i vrećice na kakvoj polici ili u ormariću sasvim dovoljne. No, sve nabrojeno nije ni dovoljno siguran ni jednostavan način čuvanja vlastitog novca.

Tekući račun za studente izvrstan je način za osamostaljenje i olakšan pristup financijama. Za bilo kakve financijske probleme i potrebe pobrinula se i OTP banka. Tako u OTP banci možete besplatno otvoriti i voditi studentski tekući račun i ući u svijet modernog bankarstva vrlo lako. Nakon besplatnog preuzimanja Visa Electron ili Mastercard debitne kartice čekaju vas brojne pogodnosti kao što su besplatno podizanje gotovine na bankomatima OTP banke, studentski kredit po povoljnijim kamatnim stopama, mobilno bankarstvo, po potrebi prekoračenje računa i još mnoge druge. Najbolja je opcija otvaranja tekućeg računa u besplatnom paketu za studente OTP Indeks. Na taj način možete odabrati i dodatne besplatne usluge kojima ćete još lakše upravljati tekućim računom.

Ne čuvajte svoj novac u čarapicama i ladicama. Na tekućem računu provjereno nema moljaca.

FOTO: FLICKR