LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
novčana potpora studentima

Ovaj grad isplaćuje redovnim studentima 150 eura, financira kamate svih studentskih kredita, a izvrsnim studentima ih i otplaćuje

Gradonačelnik razveselio studente novčanim potporama za akademsku godinu 2023./24.

Gradonačelnik razveselio studente novčanim potporama za akademsku godinu 2023./24.

Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak razveselio je studente. Raspisao je Javni poziv za dodjelu jednokratnih novčanih potpora za sve redovne studente akademske godine 2023./24. neovisno o tome jesu li na preddiplomskom ili diplomskom studiju, piše portal Gradonačelnik.hr.


Novčana potpora za sve redovne studente

 

Svakom redovnom studentu bit će isplaćena jednokratna novčana potpora u iznosu od 150 eura iz Proračuna Grada Čazme.


Sufinanciranje kamate studentskih kredita za sve redovne i izvanredne studente

 

Osim novčane potpore, također je raspisan Javni poziv za sufinanciranje kamate studentskih kredita za akademsku godinu 2023./24. Pravo na sufinanciranje kredita osim redovnih studenata, ostvaruju i izvanredni studenti iz Čazme svih studija u Republici Hrvatskoj, ali i inozemstvu.

Svakom studentu koji ostvari kredit u određenoj banci, Grad Čazma će financirati cjelokupnu ugovorenu kamatu. Iznosi i rokovi korištenja i vraćanja kredita različiti su za svakog studenta, ovisi o odobrenju banke. Grad Čazma potpisuje Ugovor o sufinanciranju kamate sa studentom nakon što je kredit odobren od banke.

Grad Čazma preuzet će i obavezu vraćanja glavnice kredita umjesto studenata kojima je prosjek ocjena svih godina studija veći od 4.5. Uvjet je zapošljavanje na području Grada isti vremenski period koliko je trajalo korištenje kredita.

Grad ističe kako je javni poziv je otvoren do kraja akademske godine.

Više informacija doznajte na poveznici.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA