LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nagradni natječaj „Pametno sa svojim novcem“

Otvorena posljednja prilika za financijsku edukaciju i novi iPhone 6s SpaceGray

Zašto se trebaš prijaviti na završni krug nagradnog natječaja „Pametno sa svojim novcem“, otkriva dobitnik prethodnog kruga.

Zašto se trebaš prijaviti na završni krug nagradnog natječaja „Pametno sa svojim novcem“, otkriva dobitnik prethodnog kruga.

Dobitnik četvrtoga kruga nagradnog natječaja Pametno sa svojim novcem je Tomislav Ditrih iz Bjelovara. Ovaj student Pravnog fakulteta u Zagrebu osvojio je iPhone SE Gold. On poručuje mladima da se u što ranijoj životnoj dobi počnu financijski obrazovati jer je u Hrvatskoj financijska pismenost na vrlo poraznoj razini.

Zainteresiran je za mnoge teme vezane za upravljanje novcem, kako zbog studija koji pohađa, tako i zbog vlastite financijske pismenosti. Veći dio sadržaja online edukacije Pametno sa svojim novcem bio mu je poznat, ali novost su mu bile neke razlike u funkcioniranju različitih platnih kartica. Želio bi više naučiti o ulaganjima u dionice i ostale financijske instrumente jer smatra kako je to najbolji oblik štednje.

Dobitnici trećega kruga nagradnog natječaja Đurđici Forgač, gimnazijalki iz Vrbovca, svidio se e-learning:

– U relativno kratkom vremenu saznaš jako puno o štednji te kako se prema novcu treba odnositi. Nagradni natječaj pomaže mladim ljudima da na zanimljiv način nauče kako trebaju raspolagati svojim novcem. Od sada ću od svojih ukupnih prihoda svaki mjesec izdvajati 10-20 posto za štednju. – rekla je Đurđica.

Dobitnica drugoga kruga nagradnog natječaja Sara Penić, studentica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji, ovako je ocijenila sadržaj e-learninga: 

– Svidjela mi se sažetost i jednostavnost teksta i jako mi je žao što nisam na početku studija imala prilike pročitati takav tekst. Jer, nikad nisam bila svjesna da bih trebala stavljati 10-15 posto na štednju, a uopće nisam znala da već sada mogu početi ulagati u dobrovoljni mirovinski fond. Iako znam da su hrvatske mirovine niske, nisam nikada razmišljala o svojoj mirovini, no sada hoću. Redovito koristim dopušteno prekoračenje na studentskom tekućem računu i nisam obraćala previše pažnje na činjenicu da je to najskuplji oblik kredita, što sam u ovom e-learningu naučila! Također, bunile su me i vrste platnih kartica, konkretno pojmovi charge i revolving kartica. Nisam bila upoznata ni s pojmom štednje po viđenju, kao ni na koji iznos su osigurani štedni depoziti građana. –

U prvom krugu nagradnog natječaja o osobnim financijama pobijedila je Bojana Hižman iz Zagreba, a u idućem ćeš to možda biti ti. Završni krug traje od 23. do 31. listopada. Sudjelovanjem možeš povećati svoju financijsku pismenost i osvojiti novi iPhone 6s SpaceGray.

Stoga požuri i klikni ovdje!

FOTO: STEDOPIS.HR