LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Popularizacija prijevoza HŽ-om

Osječko-baranjska županija izdvojila još pola milijuna kuna za prijevoz studenata

U proračunu Osječko-baranjske županije ove je godine za besplatan studentski prijevoz planirano 300 tisuća kuna, no zbog velikog interesa osigurali su dodatnih pola milijuna kuna.

U proračunu Osječko-baranjske županije ove je godine za besplatan studentski prijevoz planirano 300 tisuća kuna, no zbog velikog interesa osigurali su dodatnih pola milijuna kuna.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić i predsjednik Uprave HŽ Putnički promet Željko Ukić potpisali su Dodatak ugovora za besplatan prijevoz studenata s područja Osječko-baranjske županije. U županijskom proračunu ove je godine za tu namjenu planirano 300 000 kuna, no zbog velikog interesa osigurali su dodatnih pola milijuna kuna, stoji na stranici Županije.
– Danas smo potpisali dodatak ugovora, odnosno ukupnu vrijednost ugovora povećali na 800 000 kuna, koliko Osječko-baranjska županija izdvaja za besplatni prijevoz vlakom redovitih studenata s prebivalištem na području naše županije. Kada smo potpisali prvi ugovor, ovu uslugu koristilo je 318 studenata, a danas imamo novih 1095 studenata, što znači da oko 1400 studenata koristi besplatni prijevoz vlakom unutar i izvan naše županije. – poručio je župan Anušić.
Anušić se nada da će i u budućnosti zadržati taj projekt jer je iznos izdvajanja prilično velik – oko 150 000 kuna mjesečno – no projektom su, ističe, pomogli i pomažu svojim studentima, kao i popularizaciji prijevoza HŽ-om koji može napraviti veliki iskorak u putničkom i drugim oblicima željezničkog prijevoza u Hrvatskoj.

Predsjednik Uprave HŽ Putnički promet Željko Ukić zahvalio je županu Anušiću i Osječko-baranjskoj županiji na potpori. 
– Projekt pokušavamo proširiti kako bi svim studentima u Hrvatskoj omogućili besplatan prijevoz. Od svih prednosti projekta, najveća je da studenti mogu sigurno putovati, pa tako i što više vraćati se i ostajati na domicilnom području, a HŽ daje svoj doprinos projektu demografske obnove. – istaknuo je Ukić.
Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo OBŽ Ivana Katavić Milardović naglasila je da je od početka siječnja do danas izdano 1095 novih potvrda studentima, od toga 203 potvrde za mjesečne karte i 892 potvrde za pojedinačne karte te da se i dalje izdaju nove potvrde.
FOTO: OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA