LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski rad

Objavljen cjenik studentskih poslova, za jedan se predlaže satnica od 250 kuna!

Iako je poznato da se opći minimalac podigao, za veliki broj poslova Studentski centar u cjeniku predlaže i veće okvirne satnice.

Iako je poznato da se opći minimalac podigao, za veliki broj poslova Studentski centar u cjeniku predlaže i veće okvirne satnice.

Studentski centar u Zagrebu objavio je cjenik studentskih poslova za 2022. godinu. Kao što smo već pisali, minimalna naknada se podigla, ali malo ljudi zna da propisana okvirna naknada nije ista za sve poslove.

Tako je u dobrom dijelu administrativnih poslova naknada nekoliko desetaka lipa viša: recimo, za knjigovodstvo i unos podataka na računalu se minimalno dobiva okruglih 30 kuna. Ista okvirna naknada je propisana i za rad na recepciji uz korištenje jednog stranog jezika.

Na poslovima čišćenja i drugim fizičkim poslovima Studentski centar također predlaže veću satnicu od propisanog minimalca: za čišćenje snijega i glomaznog otpada propisana je satnica od 40 kuna po satu.

Za vodiče u muzeju predlaže se 30 kuna po satu, ali ako znaju strani jezik SC predlaže 32. Ista naknada predlaže se i za glavne biljetere te pomoćne inspicijente u kazalištima i na koncertima.

Tehnički crtači mogu uživati u 40 kuna za svaki sat rada, a uvijek traženi programeri, prema onome što predlaže SC, prolaze još bolje: čak 60 kuna.

Dobro prolaze i prevoditelji: za karticu teksta od 1500 slovnih mjesta sa stranog jezika na hrvatski predlaže se satnica od 50 kuna po satu, a za prijevod s hrvatskog na strani jezik 20 kuna više.

Ipak, rekorderi su konferencijski, odnosno simultani prevoditelji ― za simultano prevođenje predlaže se naknada od čak 250 kuna.

Puni popis okvirnih naknada za poslove možete pogledati na poveznici.
FOTO: PIXABAY