LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
GODINAMA NAKON STUDIJA

Na FER-u će se okupiti njihovi alumni, renomirana imena hrvatskog gospodarstva

Osim razgovora o životu i karijeri nakon studentskih dana, na FERConnectu bit će riječi o aktivnostima u koje se svi alumni mogu uključiti – poput programa mentorstva i rada Zaklade za potrebite studente.

Osim razgovora o životu i karijeri nakon studentskih dana, na FERConnectu bit će riječi o aktivnostima u koje se svi alumni mogu uključiti – poput programa mentorstva i rada Zaklade za potrebite studente.

Pod nazivom FERConnect, prvi put nakon osnivanja Alumni-odbora u ožujku, u četvrtak, 15. lipnja 2023, s početkom u 17 sati na FER-u okupit će se njegovi članovi, bivši studenti FER-a, danas renomirana imena hrvatske gospodarske scene. Već je pristiglo gotovo petsto prijava, tako da će konačan odaziv biti i veći. Osim razgovora o životu i karijeri nakon studentskih dana, na FERConnectu bit će riječi o aktivnostima u koje se svi alumni mogu uključiti  poput programa mentorstva i rada Zaklade za potrebite studente. Bit će tu i novosti s Fakulteta, razgovora o suradnji s industrijom, ali i prilika za razgovor s profesorima i kolegama na druženju nakon službenog dijela.

Okupljenima će se uvodnim govorom obratiti Vedran Bilas, dekan FER-a, i Mladen Pejković, predsjednik Alumni-odbora i stariji izvršni direktor u Atlantic grupi. Rezultate i planove Alumni-zajednice predstavit će Davor Tomašković, predsjednik uprave Croatia osiguranja, Igor Strejček, direktor Mikroblinka, Renata Rubeša, pomoćnica direktora Sektora za poslovnu integraciju u Hrvatskom operatoru prijenosnog sustava, i Zlatka Tečec Ribarić, direktorica poslovne jedinice u KONČAR Institutu za elektrotehniku. Potom će o prostoru za suradnju FER-a i industrije govoriti i profesori s FER-a, među kojima i oni sa Stanfordove liste najcitiranijih znanstvenika na svijetu. Cilj je okupljanja ovako velikog broja alumna svih generacija i iz različitih industrija zajedničkim radom, a kroz inicijative koje vodi Alumni-odbor, doprinijeti ne samo FER-u nego cijelom društvu.

Uoči okupljanja Mladen Pejković je najavio:

Na FER-u održano natjecanje za Nagradu „Zlatko Smrkić” za najbolji diplomski rad


Tehnološki razvoj omogućava ne samo konkurentnost i rast našeg gospodarstva, nego i stvara pretpostavku za razvoj svih segmenata društva. Alumni FER-a su svojim profesionalnim djelovanjem već desetljećima važan dio tog mehanizma. Jačanjem i čvršćim povezivanjem FER alumni-zajednice želimo dati dodatni vjetar u leđa aktivnostima koje stvaraju mjerljivu korist za akademsku i gospodarsku zajednicu te društvo u cjelini. Zato pozivam sve bivše studente FER-a da nam se pridruže na FERConnectu.

Službeni program može se pronaći na poveznici https://www.fer.unizg.hr/alumni/ferconnect, gdje zainteresirani alumni mogu prijaviti i svoj dolazak na okupljanje. Podsjetimo, Alumni-odbor osnovan je na inicijativu dekana FER-a Vedrana Bilasa, s ciljem jačanja suradnje s Fakultetom i iskorištavanja potencijala zajednice, što je upravo i povod velikom okupljanju.

FER i FSB predstavili prvi studij biomedicinskog inženjerstva: korak prema rješenju izazova u zdravstvu


FOTO: FER, PRESS