LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Financijska potpora

MZO objavio privremene rezultate natječaja za državne stipendije

Ukupno 400 stipendija podijeljeno je u sklopu natječaja MZO-a, no dobitnici još kao posljednji korak moraju prihvatiti Uvjete stipendiranja te nadopuniti prijavu s još nekim podatcima.

Ukupno 400 stipendija podijeljeno je u sklopu natječaja MZO-a, no dobitnici još kao posljednji korak moraju prihvatiti Uvjete stipendiranja te nadopuniti prijavu s još nekim podatcima.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je rezultate natječaja za dodjelu stipendija posebnim skupinama studenata. Pravo na stipendiju ostvarilo je 400 studenata.

Ukupno je zaprimljena 1201 prijava, od čega su ispravne bile 863. Stipendije se dijele u 7 kategorija:
  • kategorija 1: redoviti studenti studijskih programa za deficitarna zanimanja s naglaskom na deficitarne nastavničke studijske programe – 577 stipendija
  • kategorija 2: redoviti studenti osobe s invaliditetom – 146 stipendija
  • kategorija 3: redoviti studenti kategorizirani sportaši s valjanom kategorizacijom – 17 stipendija
  • kategorija 4: redoviti studenti kojima je kao djeci bilo priznato pravo na socijalnu uslugu smještaja ili organiziranog stanovanja – 17 stipendija
  • kategorija 5: redoviti studenti koji su na muzičkim ili umjetničkim akademijama u RH – daroviti mladi umjetnici – 23 stipendije
  • kategorija 6: redoviti studenti bez oba roditelja – 18 studenata
  • kategorija 7: redoviti studenti roditelji – 65 studenata.
Studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju trebaju u roku od 7 dana od objave rezultata, odnosno najkasnije do 24. prosinca 2020. godine prihvatiti je i potvrditi Uvjete stipendiranja te unijeti IBAN žiroračuna putem poveznice koju će primiti u e-poruci.

Eventualni prigovori podnose se u roku od 8 dana od objave rang-liste na adresu: Donje Svetice 38, 10 000 Zagreb, s naznakom: Primjedba na rezultate Natječaja za dodjeljivanje državnih stipendija za posebne skupine studenata u akademskoj godini 2020./2021.
 

FOTO: PIXABAY