LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Financijska potpora

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i ove godine dodjeljuje 3400 STEM stipendija

Stipendija će se dodjeljivati od listopada 2020. godine do lipnja 2021. godine.

Stipendija će se dodjeljivati od listopada 2020. godine do lipnja 2021. godine.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je danas Odluku o dodjeli državnih stipendija u STEM područjima znanosti za akademsku godinu 2020/2021.

Dodijelit će 3400 državnih stipendija redovitim studentima upisanima na studijske programe u STEM područjima znanosti, i to u razdoblju od listopada 2020. godine do lipnja 2021. godine te u iznosu od 1200 kuna mjesečno.
Vezano: Objavljen je popis studijskih programa u STEM područjima u svrhu dodjele stipendija
Za dodjelu stipendija u STEM područjima znanosti ne provodi se natječaj te student ne dostavlja dokumentaciju, već Ministarstvo prikuplja podatke od visokih učilišta i Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja te kontaktira studente elektroničkom poštom evidentiranom u sustavu AAI@EduHr. Prije samog kreiranja rang-lista, studenti imaju određeno vrijeme za provjeru podataka na internetskoj stranici dostupnoj ovdje.

Sredstva za isplatu stipendija osigurana su u Europskom socijalnom fondu u okviru projekta Dodjela stipendija studentima u prioritetnim područjima (STEM) Operativnoga programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. na aktivnosti K818050 Državnog proračuna.
FOTO: PIXABAY