LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Financije

Kreće povrat poreza: najbolje će proći mladi

146 tisuća mladih do 25 godina i od 26 do 30 ostvarili su pravo na povrat poreza na dohodak i prirez poreza na dohodak u iznosu od 640 milijuna kuna.

146 tisuća mladih do 25 godina i od 26 do 30 ostvarili su pravo na povrat poreza na dohodak i prirez poreza na dohodak u iznosu od 640 milijuna kuna.

Država danas kreće s isplatom povrata poreza, rekao je ravnatelj Porezne uprave za RTL, a cjelokupan povrat trebao bi se izvršiti do kraja mjeseca. 

Ove godine povrat poreza na dohodak i povrat prireza na dohodak ostvarit će 663 564 građana. Iznos povrata poreza iznosit će 1,7 milijardi kuna, ističe Kutleša. 

Dio građana morat će uplatiti i razliku poreza na dohodak. Među te građane spadaju i roditelji studenata koji su tijekom 2021. godine imali studenta koji je zaradio preko 15 000 kuna prijavljenog kao uzdržavanog člana radi porezne olakšice. Više o toj temi možete pročitati ovdje.

– Što se tiče isplata, rješenja su već donesena. Stizat će tijekom petog mjeseca na adrese. A već od sutra, uz rješenja, kreću i isplate. Osim povrata, postoji i određeni broj građana koji će dobiti rješenja za uplatu razlike poreza na dohodak i prireza porezu na dohodak. Ove godine govorimo o 91 tisući građana s obvezom od 316 milijuna kuna. No, oni će biti obvezni platiti u kolovozu, a povrat će biti u svibnju. – poručio je Kutleša. 

Najbolje će proći mladi: oni do 25 kojima se vraća cijeli porez i prirez, kao i onima od 26 do 30 kojima se vraća 50 posto. 146 tisuća mladih do 25 godina i od 26 do 30 ostvarili su pravo na povrat poreza na dohodak i prirez poreza na dohodak u iznosu od 640 milijuna kuna.

FOTO: PIXABAY