LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
OTP Virtualni savjetnik

Koji studentski paket bankarskih usluga izabrati?

Olakšaj si sve financijske nedoumice i izaberi paket usluga koji će zadovoljiti sve tvoje potrebe.

Olakšaj si sve financijske nedoumice i izaberi paket usluga koji će zadovoljiti sve tvoje potrebe.

Kako provjeriti kad je točno sjela uplata na račun, kako aktivirati minus na računu, možete li plaćati račune kroz aplikaciju, možete li podići nenamjenski studentski kredit? Ovo su samo neka od pitanja koja su pristigla u sandučić OTP Virtualnog savjetnika, a koja nagovještavaju da je početak nove akademske godine pred vratima. U nastavku teksta donosimo odgovore na ova i mnoga druga pitanja koja će pomoći, ponajviše možda brucošima. I mala napomena – Virtualni savjetnik uvijek je tu za sve vaše financijske nedoumice. Pišite nam!

Pa krenimo redom. OTP banka nudi studentima dva paketa usluga, OTP Indeks i OTP e-Indeks, koji će vam olakšati studentske dane. Online otvaranjem računa dobivate OTP e-Indeks paket, a otvaranjem računa u poslovnici dobivate OTP Indeks paket. U paketima brojne usluge možete ugovoriti jednostavnije i povoljnije – vođenje studentskog tekućeg računa i žiro-računa za tebe je besplatno, a prepaid-karticu koja je idealna za vaše potrebe možeš ugovoriti bez upisnine i članarine.

Također, uz paket ostvarujete pravo na povoljnije uvjete gotovinskog kredita u odnosu na redovnu ponudu gotovinskih kredita banke. Za ugovaranje paketa OTP Indeks dovoljno je predočiti indeks ili potvrdu o upisanoj školskoj godini, dok je za online ugovaranje paketa OTP e-Indeks dovoljno pripremiti potvrdu o upisanoj tekućoj akademskoj godini i osobnu iskaznicu. Paket OTP Indeks je potpuno besplatan kao i OTP e-Indeks. Studentima ili srednjoškolcima starijima od 15 godina omogućeno je besplatno ugovaranje i korištenje paketa OTP Indeks, dok OTP e-Indeks mogu ugovoriti punoljetni studenti.

Putem mobilnog bankarstva OTP banke d.d. možete plaćati račune skeniranjem koda s uplatnice. Skeniranje uplatnice, odnosno 2D bar-koda vrlo jednostavno se provodi putem OTP m-banking aplikacije. Možete izabrati jednu od dvije mogućnosti: skeniranje koda kamerom mobilnog uređaja ili učitavanje slike uplatnice, odnosno bar-koda iz galerije mobilnog uređaja. Ako je potrebno dodatno pojašnjenje, detaljne upute pronađite ovdje.

Naknada za uplate putem mobilnog bankarstva u korist kunskih računa fizičkih osoba unutar banke se ne naplaćuje, dok naknada za uplate u korist kunskih računa poslovnih osoba unutar i izvan banke te fizičkih osoba izvan banke iznosi 0,30 € po transakciji. Ako ugovorite neki od studentskih paketa OTP Indeks ili OTP e-Indeks, ne plaćate naknadu za plaćanje računa. Također, ugovaranjem spomenutih paketa uplate s Revolut-kartice na tekući račun i obratno možete obavljati bez naknade!
 

Provjeru svih uplata možete napraviti u najbližoj poslovnici OTP banke d.d., ili ako koristite besplatne OTP e-Indeks ili OTP Indeks pakete možete i sami provjeriti ima li uplata sredstava po vašem računu. Kad je u pitanju minus na kartici, odnosno dozvoljeno prekoračenje, ono ovisi o visini redovnih primanja i drugim kriterijima koje je potrebno provjeriti prilikom odobravanja. Studenti mogu imati odobreno prekoračenje temeljem redovnog priljeva po tekućem računu ili ugovaranjem trajnog naloga s računa s redovnim priljevom. Prekoračenje na temelju trajnog naloga može se odobriti u iznosu od 65 do 200 eura. Za više informacija posjetite najbližu poslovnicu ili nazovite kontaktni centar OTP banke d.d. na besplatni broj 0800 21 00 21.

Za one kojima je potreban nenamjenski studentski kredit, možete podnijeti zahtjev ako ste redovni ili izvanredni student na državnom ili privatnom fakultetu u Republici Hrvatskoj ili inozemstvu. Također, potrebno je imati otvoren studentski tekući račun s paketom OTP Indeks ili OTP e-Indeks. Kreditna sposobnost korisnika kredita, kao i sudužnika, određuje se individualno. Više informacija možete pronaći ovdje ili online dogovorite sastanak u poslovnici. 

P.S. Neki se pitaju koji je maksimalni vremenski period na koji se može uzeti kredit, primjerice za stan. On ovisi o samoj vrsti odabranog kredita. Primjerice, stambeni kredit u eurima s fiksnom kamatnom stopom može se ugovoriti s maksimalnim periodom otplate do 30 godina, dok se stambeni kredit bez hipoteke može ugovoriti na rok do deset godina. Situacija je individualna pa je najbolje otići u banku i razgovarati s osobnim bankarom ili dogovoriti online sastanak.

FOTO: PEXELS