LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studenti i financije

Koji je tip sezonskog posla za tebe?

Razmišljate o sezonskom poslu, ali još uvijek niste sigurni što biste točno radili? Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći u odabiru idealnog posla.

Razmišljate o sezonskom poslu, ali još uvijek niste sigurni što biste točno radili? Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći u odabiru idealnog posla.

Razmišljate o tome da idete raditi sezonu jer želite cijelo ljeto biti na moru i pritom zaraditi neki novac? Za početak, ide jedan dobronamjeran savjet: potrudite se sad maksimalno i položite sve ispite da imate sedmi i osmi (pa čak i deveti) mjesec za sezonu. Ako još uvijek nemate studentski račun i niste učlanjeni u SC – trk to srediti (možete online) jer vam treba ugovor.

I, dolazimo do posla. Trenutno nemate ideju što biste točno radili? Možda vam savjeti u nastavku pomognu u razlučivanju.

Hvali more, drži se kraja.

Ako niste baš morski tip, u smislu da niste baš najbolji plivač i ne možete se zamisliti cijelu jednu smjenu u moru ili na plaži, preskočite oglase u kojima se traže iznajmljivači pedalina, supova ili bilo kakvih vozila/plovila po moru. Nisu vam pametna opcija ni poslovi prodavača na rivi/plaži. Pogledajte oglase za poslove u hotelima, restoranima, kafićima. Naći ćete dosta dobre smjene i puno različitih pozicija (pomoćno osoblje u kuhinji, restoranu, baru, na bazenima, recepciji, ispomoć u šanku...). Ako imate vozačku, dobra je i isplativa ideja taksiranje.

Konobo moja

Volite raditi s ljudima, a i sami znate da je čovjek najsretniji kad mu netko donese jesti ili piti? Onda su poslovi u ugostiteljstvu pravi izbor za vas. Samo odaberite grad ili mjesto u kojem želite raditi, posla sigurno ima jer svim ugostiteljima nedostaje konobara i pomoćnog osoblja. Posao nije lagan, ali isplati se. Ako vas taj tip posla veseli i radite ga s guštom, neće ni bakšiš izostati.

Sporazumijevate se sa svima, čak i na turskom.

Ako imate taj talent da možete pričati i sporazumjeti se sa svima, bez obzira na jezik kojim osoba govori ili zemlju iz koje osoba dolazi, nemojte se zatvoriti u neki šank ili kuhinju. Potražite poslove prodavača izleta, suvenira, pomoćnih vodiča na izletima... Bit će vam super jer ćete stalno biti u nekom điru, upoznat ćete nove ljude, a i vrijeme tako puno brže prolazi.

Bilo koji sezonski posao donijet će vrijedno iskustvo i dobru zaradu. Sve što vam treba su studentski račun, ugovor i dobra volja. I važno je da ste svjesni svojih mogućnosti. Nadamo se da ćete pronaći super posao!

FOTO: UNSPLASH