LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
OTP Virtualni savjetnik

Izbjegnite stres vezan uz bankarske usluge – informiranjem!

Pitate se što napraviti ako ne aktivirate novu karticu u zadanom roku ili ako karticom tekućeg računa ne možete izvršiti online plaćanje? Nastavite čitati, informirajte se i izbjegnite nepotrebne neugodnosti.

Pitate se što napraviti ako ne aktivirate novu karticu u zadanom roku ili ako karticom tekućeg računa ne možete izvršiti online plaćanje? Nastavite čitati, informirajte se i izbjegnite nepotrebne neugodnosti.

Iako je korištenje bankarskih usluga vrlo jednostavno, često se zbog neinformiranosti nađemo u stresnoj situaciji. Vjerojatno vam ovo zvuči poznato jer, primjerice, nikad niste provjeravali koliki je limit prebacivanja novca u jednoj transakciji. Pitate se što napraviti ako ne aktivirate novu karticu u zadanom roku ili ako karticom tekućeg računa ne možete izvršiti online plaćanje? To su samo neka od pitanja iz sandučića OTP-ova Virtualnog savjetnika. Pročitajte odgovore, informirajte se i izbjegnite nepotrebne neugodnosti.

Krenimo redom. Ako se dogodi da vam je kartica blokirana za online plaćanja, uglavnom je to iz sigurnosnih razloga. Najbrže ćete situaciju riješiti ako se obratite Kontakt-centru OTP banke d.d. na besplatni telefonski broj 0800/210 021. Djelatnici će vas savjetovati što učiniti u toj situaciji i uputiti na rješenje problema. Kad je u pitanju sigurnost, OTP banka koristi 3-D Secure, uslugu najvišeg standarda sigurne internetske kupnje koja omogućuje autentifikaciju klijenta i sigurnu potvrdu kupnje kreditnim, debitnim i prepaid karticama na internetskim prodajnim mjestima označenim kao Mastercard ID Check i/ili VerifiedbyVisa, odnosno Visa logotipom. Omogućava vam i promjenu PIN broja stvorenog za korištenje usluge online plaćanja. PIN broj možete promijeniti klikom ovdje. Otvorit će se ekran za potvrdu identiteta, odnosno broj kartice, OIB i datum rođenja, nakon čega možete kreirati novi PIN broj.

Aktivacija kartice i limiti plaćanja

Dobili ste novu karticu, ali danas ću-sutra ću obaviti aktivaciju i bam – istekao je rok za aktivaciju, izgubili ste papir s uputama ili nešto treće. Dobra je stvar da karticu u svakom trenutku možete aktivirati pozivom Kontakt centru na besplatni broj telefona 0800/210 021 ili odlaskom u najbližu poslovnicu OTP banke d.d. Također, da biste zatražili novu karticu, postojeća bi trebala biti aktivna. U specifičnim situacijama kad to nije slučaj, svakako se obratite djelatnicima Kontakt centra koji će se potruditi pronaći najbolje rješenje za vas.

Što se tiče limita prebacivanja novca s jednog računa na drugi u istoj transakciji – oni postoje. Prilikom ugovaranja mobilnog ili internetskog bankarstva OTP banke d.d. inicijalno se postavlja dnevni limit do kojeg ukupno iznosa klijent (korisnik usluge) može provesti jednu ili više transakcija (platnih naloga), a on iznosi 4 000 eura. Dnevni limiti se mogu promijeniti na vaš zahtjev i to pozivom Kontakt centru na besplatni broj telefona 0800/210 021.

Neki od vas, koji koriste studentski paket, pitaju se zašto se za prebacivanje novca na prepaid karticu uzima naknada, a za interne prijenose ne. OTP banka d.d u svojoj ponudi ima dvije vrste prepaid kartica. Za uplatu sredstava na račun prepaid kartice, koja je u sklopu studentskog paketa, mobilnim ili internetskim bankarstvom OTP banke d.d. ne naplaćuje se naknada, kao ni za interne prijenose. U studentskim paketima banka nudi niz pogodnosti i besplatnih usluga, kao i pogodnost korištenja prepaid kartice, za čiji prijenos nema naknade. Saznajte ovdje o kakvoj se prepaid kartici radi.

OTPetica i OTP Zaokruži

Brinete se imaju li nagradni bodovi u OTPetici rok trajanja? Nemaju, ali preuzete nagrade imaju krajnji rok do kojeg se moraju iskoristiti. Sve informacije o OTPetici, kao i popis partnera, izazova i bodova pronađite ovdje.  

Donacijski program, odnosno uslugu OTP Zaokruži možete aktivirati, nekolicinom jednostavnih koraka, internetskim ili mobilnim bankarstvom OTP banke d.d. ili u poslovnicama, za sve Mastercard kartice OTP banke d.d. vezane uz tekuće ili prepaid račune. Uvođenjem eura mijenjaju se i iznosi donacijskog programa. Za razliku od dosadašnjeg iznosa zaokruživanja (donacije) po transakciji, od 0,01 kune do 0,99 kune, od 1. siječnja zaokruživanje (donacije) se izvršava zaokruživanjem kupovine na prvu sljedeću desetinu eura, odnosno od 0,01 eura do 0,09 eura. Primjerice, kupnja Mastercard karticom u iznosu 18,56 eura zaokružit će se u iznosu uvećanom za 0,04 centa, što znači da će račun biti terećen u iznosu od 18,60 eura, a od tog iznosa 0,04 centa će biti uplaćeno na donacijski račun. Maksimalni iznos donacije po transakciji iznosi 0,09 eura.

Ako imajte još neko pitanje, posjetite stranicu OTP Virtualnog savjetnika, potražite odgovor ili se javite.

FOTO: PEXELS