LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Financijska potpora

Izašli su rezultati natječaja za dodjelu 10 tisuća državnih stipendija

Studenti koji su ostvarili pravo na državnu stipendiju trebaju je prihvatiti najkasnije do 25. prosinca 2020.

Studenti koji su ostvarili pravo na državnu stipendiju trebaju je prihvatiti najkasnije do 25. prosinca 2020.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je rezultate natječaja za državne stipendije za akademsku godinu 2020/2021. Rezultate možete pronaći na poveznici ili u nastavku po kategorijama.
Vezano: MZO objavio privremene rezultate natječaja za državne stipendije
U kategorijama E - D-1 broj završenih prijava bio je čak 17 843, a u kategoriji P 37, odnosno ukupno njih 17 880. U nastavku možete pronaći popise rang-lista po kategorijama.
  • u D-1 kategoriji podijeljeno je 11 stipendija redovitim studentima, možete ih pronaći na poveznici
  • u E kategoriju, 1. godina studija podijeljena je  3201 stipendija redovitim studentima slabijega socio-ekonomskog statusa, popis je dostupan ovdje
  • u E kategoriji podijeljeno je 6137 stipendija studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa viših godina studija, možete ih pronaći na poveznici 
  • u E kategoriji, 1. godina studija studentima s prebivalištem izvan RH podijeljena je 131 stipendija, popis možete pronaći ovdje
  • u E kategoriji studentima viših godina studija s prebivalištem izvan RH koji su ujedno studenti slabijeg socio-ekonomskog statusa podijeljeno je 320 stipendija, rezultate možete vidjeti na poveznici
  • u P kategoriji podijeljena je samo 1 stipendija za studente s invaliditetom i studente koji su pod skrbništvom ili su kao djeca bili pod skrbništvom ili im je priznato pravo na socijalnu uslugu smještaja ili im je kao djeci bilo priznato pravo na socijalnu uslugu smještaja na temelju propisa iz područja socijalne skrbi, koji su upisani na poslijediplomske sveučilišne studije. Popis je dostupan ovdje.
Studenti do 25. prosinca, odnosno u roku od sedam (7) dana od dana objave moraju prihvatiti stipendiju u Sustavu državnih stipendija koristeći opciju Izbornik na poveznici Ostvareno pravo na stipendiju te trebaju unijeti IBAN žiroračuna i potvrditi prihvaćanje Uvjeta stipendiranja.

Prigovore je moguće podnijeti u roku od 8 dana nakon objavljivanja rang-liste. Podnose se na adresu: Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Donje Svetice 38, 10 000 Zagreb. 

Više informacija o slanju prigovora i ostalim detaljima moguće je pronaći na web-stranici Ministarstva znanosti i obrazovanja.
FOTO: PIXABAY