LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Bolje ikad nego nikad

Isplata stipendija godinu dana unatrag; otvorene prijave za 2023./2024. godinu

Krivac za ovakav neobičan način isplate stipendija jest „nered u Općinskom vijeću“.

Krivac za ovakav neobičan način isplate stipendija jest „nered u Općinskom vijeću“.

Studenti s Vira napokon su dobili rješenja o dodjeli stipendija za akademsku godinu 2022./2023. Studenti su za cijelu akademsku godinu dobili pojedinačan iznos od 1.990 eura, dok je stipendija za studente koji prolaze s odličnim uspjehom iznosila 2.654 eura, piše Kalelarga info.
 


VEZANO: Grad dodijelio 68 novih učeničkih i studentskih stipendija:„Stipendije ste zaradili svojom izvrsnošću“


 

Motivacija za ostanak na otoku


Iz Općine su napomenuli da potiču obrazovanje i izvrsnost kod studenata te da postoji mogućnost zaposlenja u Općini Vir i komunalnim poduzećima i ustanovama nakon završetka studija. Ipak je krajnji cilj vratiti mlade, obrazovane ljude na otok.

Studenti se do 12. siječnja mogu prijaviti za dodjelu stipendija za akademsku godinu 2023./2024. te bi njihov iznos trebao biti povećan na 200 eura mjesečno, a dodijelit će se i dodatnih 100 eura za postignut odličan uspjeh. No, zašto stipendije kasne godinu dana?
 

„Kasnimo godinu s isplatom stipendija zbog nereda u Općinskom vijeću koji je projicirala tadašnja vijećnička većina, no uspjeli smo situaciju dovesti u red i izglasati proračun“, ispričao je načelnik Radović za Kalelarga info.

FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA