LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Financijska potpora

Hrvati iz Amerike stipendiraju buduće studente u domovini

Hrvatska školska zaklada raspisala je natječaj za stipendiranje nadarenih studenata u domovini. Natječaj traje do 15. svibnja 2018.

Hrvatska školska zaklada raspisala je natječaj za stipendiranje nadarenih studenata u domovini. Natječaj traje do 15. svibnja 2018.

Raspisan je natječaj za stipendiranje nadarenih studenata u domovini. Organizator je Hrvatska školska zaklada, najveća hrvatsko-američka organizacija za stipendiranje studenata u domovini koja je stipendiranje pokrenula s vizijom pripreme pojedinaca za vodeće uloge u gospodarskom, političkom i kulturnom razvitku Hrvatske kroz njihovo akademsko obrazovanje i osobnu izgradnju.

Pravo na stipendiju mogu ostvariti isključivo studenti koji ovog proljeća završavaju srednju školu te namjeravaju upisati prvu godinu studija na jednom od hrvatskih sveučilišta. Prednost će imati učenici s prosjekom iznad 4,5 u svakoj školskoj godini te oni slabijeg imovinskog stanja, a vrednovat će se i jedinstvene kvalitete kandidata uključujući i izvannastavne uključenosti i volonterizam u školi i zajednici. Studenti će primati punu godišnju stipendiju u iznosu od 2000 USD, a stipendija može trajati do pet godina, uključujući tri godine preddiplomskog i dvije godine diplomskog studija.

Prijava se može podnijeti najkasnije do 15. svibnja 2018. Prijavnicu i informacije o potrebnim dokumentima možete pronaći na službenoj stranici.

 

FOTO: FLICKR