LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
OTP Virtualni savjetnik

Financijski šalabahter za studente (prve godine)

Zašto biste trebali imati online bankarstvo i prepaid karticu? Koje se opcije štednje isplate? Što s minusom na računu? Doznajte u ovom malom šalabahteru.

Zašto biste trebali imati online bankarstvo i prepaid karticu? Koje se opcije štednje isplate? Što s minusom na računu? Doznajte u ovom malom šalabahteru.

Svaki student prilikom odlaska na fakultet otvara studentski račun. Neki ga koriste za primanje stipendije ili džeparca od roditelja, drugi za plaću koju su zaradili obavljajući razne studentske poslove. Studentski račun je besplatan i možete ga otvoriti online, za čas. Prilikom otvaranja studentskog računa, ugovorite i usluge kao što su mobilno i internetsko bankarstvo – olakšat će vam život. U OTP banci uslugu internet bankarstva možete ugovoriti te aktivirati prilikom online otvaranja tekućeg računa uz ostale pogodnosti e-Indeks paketa bez potrebe za dolaskom u poslovnicu. Dobra stvar i topla preporuka jest da aktivirate prepaid karticu. Visa web prepaid karticu OTP banke možete koristiti i za online kupovinu i za plaćanje na svim prodajnim mjestima u zemlji i inozemstvu koja imaju istaknute Visa oznake kao i za podizanje gotovine na svim bankomatima i isplatnim mjestima u zemlji i inozemstvu koji imaju istaknute Visa oznake. Ako ne želite imati mogućnost minusa na računu, isti možete obiti u bilo kojoj poslovnici banke. Za podizanje gotovine na bankomatima OTP banke morate imati karticu. Karticu tekućeg računa besplatno dobivate na kućnu adresu kad otvorite OTP e-Indeks paket.

Kad je u pitanju štednja – opcije su razne i ovise o vašim željama i mogućnostima. Primjerice, prednost odabira oročene štednje uz fiksnu kamatnu stopu je unaprijed poznat i siguran iznos kamate na kraju oročenja, neovisno o promjeni kamata na tržištu i velik izbor roka oročenja - od jednog do 60 mjeseci. Dobar način štednje pružaju i programi vjernosti u banci. OTPetica je jedinstveni program vjernosti OTP banke koji donosi zabavno iskustvo i pregršt nagrada, potpuno besplatno! Koristeći program skupljate bodove koje možete iskoristiti za vrijedne nagrade. Kupovina na rate također je dobra opcija raspodjele troškova. Za to vam treba kreditna kartica, a naš savjet je da dogovorite sastanak u željenoj poslovnici banke gdje će vam djelatnici preporučiti proizvode koji će najbolje odgovarati vašim potrebama.

Za dugoročniju štednju imate opciju uplaćivanja u treći mirovinski stup. Da, neki vaše kolege toliko daleko razmišljaju. Uplata u treći stup i dobrovoljne mirovinske fondove je moguća neovisno o vrsti zaposlenja. To je jedna od prednosti ovakve vrste štednje – uplate su fleksibilne, neobvezujuće te ne ovise o vrsti zaposlenja jer uplaćivati mogu i nezaposlene osobe. Uz to, DMF proizvodi su u potpunosti nasljedni, neoporezivi te potpomognuti od strane države gdje godišnji poticaji mogu iznositi i do 750 kuna. Pa vi razmislite. 😊

Ako imate bilo kakvih pitanja financijske tematike, Virtualni savjetnik OTP banke tu je za vas. Pišite nam!

 

FOTO: PEXELS