LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
sufinanciranje obrazovanja

Evo koji su gradovi i županije objavili natječaje za dodjelu stipendija i koliko iznose

Prednost imaju studenti deficitarnih zanimanja, slabijeg imovinskog statusa, ali i uspješni studenti.

Prednost imaju studenti deficitarnih zanimanja, slabijeg imovinskog statusa, ali i uspješni studenti.

Mnogi gradovi i županije objavili su natječaje za dodjelu učeničkih i studentskih županija, a iznosi variraju od 40 do 500 eura, piše Dnevnik.hr.


Županije stipendiraju učenike i studente

 

Zagrebačka županija ove godine podijelit će 75 novih stipendija od kojih su 45 za učenike i 30 za studente. Učeničke mjesečne stipendije iznose 80 eura, a studentske 160 eura.

Koprivničko-križevačka županija svojim redovnim studentima dodjeljuje sto stipendija koje iznose 150 eura mjesečno, a isplaćivat će ih godinu dana, počevši od ovog mjeseca.

Studenti deficitarnih struka kao što su medicina, stomatologija ili matematika imat će prednost u dobivanju stipendije, kao i uspješni i nagrađivani studenti, oni koji volontiraju te studenti slabijeg socijalnog statusa.


Zagreb će podijeliti 850 stipendija, a Zaprešić 60

 

Grad Zagreb ove će akademske godine podijeliti 850 stipendija; od toga 232 za deficitarna zanimanja, 125 za studente slabijeg imovinskog stanja, 105 za učenike i studente koji su pripadnici romske nacionalne manjine, 95 za učenike i studente s invaliditetom te 291 stipendiju za studente s izvrsnim uspjehom.

22 stipendije u mjesečnom iznosu od 500 eura bit će podijeljene studentima deficitarnih zanimanja, a 210 stipendija u iznosu od 360 eura mjesečno učenicima deficitarnih zanimanja. Isti iznos mjesečno će primiti sto učenika i 25 studenata slabijeg imovinskog statusa.

Grad Zaprešić ove akademske godine stipendira 28 srednjoškolaca i 32 studenta. Učenici će 12 mjeseci dobivati stipendije u iznosu od 100 eura mjesečno, a studenti 150 eura mjesečno.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA